
סינטה מצופה במחית פלפל אדום בליווי קרם חציל ותפוחי אדמהסינטה עסיסית בציפוי עריסה פלפלים מתקתקה-פיקנטית מונחת על קרם חצילים שרופים בליווי קוביות תפוחי אדמה מטוגנות ועגבניות שרי צלויות![]() תמונת AVI: מאסטר שף |
המצרכים :עבור העריסה:
עבור קרם החציל:
עבור עגבניות השרי הצלויות:
עבור קוביות תפוחי האדמה:
עבור הסינטה:
אופן ההכנה:1הכנת העריסה: מחממים את הכיריים החשמליים למקסימום החום האפשרי. מניחים בזהירות את הגמבות. צולים על אש פתוחה מכל הכיוונים עד שהגמבה שרופה מבחוץ ורכה מבפנים. 2מניחים את הגמבות השרופות בקערה עם המלח הגס וסוגרים עם ניילון נצמד ל-10 דקות (כדי להקל על הקילוף). מוציאים מהקערה, קולפים מתחת למים זורמים ומוציאים את הגרעינים. משאירים שארית קטנה מהקליפה השרופה עבור הטעם. את בשר הגמבות ומעט הקליפה חותכים לרצועות דקות ואז לקוביות כמה שיותר קטנות. 3מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים מעט שמן ואת קוביות הגמבה על מנת לייבש מעט את התערובת. 4מוסיפים כף רסק עגבניות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת מחית רכה (לא נוזלית). שומרים בצד. 5הכנת החציל: צולים את החצילים מכל הכיוונים עד שהם שרופים מבחוץ ורכים מאוד מבפנים. חוצים את החצילים השרופים, ומרוקנים את התוכן עם כף, שמים את תוכן החציל בבלנדר מוסיפים מעט מקליפת החציל השרופה ואת שן השום הכתושה. 6מפעילים את הבלנדר על עוצמה מקסימאלית ומתחילים לזלף פנימה את שמן הזית. כשמגיעים למרקם חלק, מתבלים במיץ לימון ובמלח, שומרים בצד. 7הכנת עגבניות השרי: חוצים את עגבניות השרי ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן זית ומערבבים. מעבירים את העגבניות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר הצד החתוך פונה כלפי מעלה. מתבלים במלח. מוסיפים לתבנית את ענפי התימין והרוזמרין, ואת השום הכתוש (עדיף שהשום לא יגע בעגבניות ישירות). מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות עד להתרככות קלה של העגבניות. 8הכנת תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ. מבשלים במים רותחים עם מלח עד לעשייה של שמונים אחוז. מוציאים מהמים ושמים על נייר סופג לייבוש. 9מחממים סיר עם שמן קנולה (חום השמן צריך להיות 170 מעלות). מספר דקות לפני ההגשה מטגנים בשמן את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה. 10מוציאים ומעבירים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מעבירים לקערה, מתבלים במלח, חומץ יין לבן ופטרוזיליה קצוצה. 11הכנת הסינטה: מורחים את הנתח בשמן זית, מלח גס אטלנטי ופלפל גרוס. 12מחממים מחבת פסים ומברישים אותה במעט שמן עד שהיא חמה מאוד ומתחילה להעלות עשן. בדיוק ברגע זה מעבירים את הנתח למחבת וסוגרים את הבשר - דקה אחת לכל אחד מששת הצדדים. את הצד עם השומן מטגנים עד שהשומן הופך לפריך. מניחים בצד למנוחה של כ-5 דקות. 13את העריסה המוכנה מפזרים על השטח העליון של הנתח כציפוי בעובי 3 מילימטר. 14מעבירים את הנתח לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 7-8 דקות (תלוי בתנור) עד למידת עשייה מדיום רייר. לאחר האפייה מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח לפחות 10 דקות לפני שפורסים אותו. חצי מהנתח פורסים בזהירות עם סכין חדה וארוכה ל-5 פרוסות בעובי חצי ס"מ החצי השני יישאר שלם. 15הגשת המנה: על צלחת ההגשה שמים בקו דמיוני של שליש הצלחת 2 כפות קרם חצילים ובעזרת מסרק מורחים לצד השני. בצד הצלחת מאחורי התחלת הסירוק של החציל שמים חצי מנתח הבשר ואז מסדרים 5 פרוסות בצורה אסתטית של פינה על פינה בכיוון אלכסוני. את קוביות תפוחי האדמה מפזרים על קרם החצילים המסורק ומפזרים ליד 3 חצאי עגבניות מכל סוג (בוחרים את היפות ביותר) באופן אסתטי. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |