אוכל
אוכל

קציצות בולט טוניסאיות

יש קציצות ויש קציצות בולט. קציצות עוף עסיסיות ומטוגנות עטופות בתפוח אדמה ומשכשכות ברוטב עגבניות, שאי אפשר לעמוד בפניהן

|מאסטר שף| פורסם12:18
קציצות בולט טוניסאיות  (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
Rating:4.9102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקציצות:

  • חצי קילו חזה עוף טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • כוס כוסברה קצוצה
  • כוס פטרוזילילה קצוצה
  • 1 שורש סלרי קצוץ דק (במעבד מזון)
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 ביצים
  • חצי כוס פירורי לחם

לטיגון:

  • 4 תפוח אדמה
  • שמן לטיגון עמוק
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מים
  • כוס קמח

לרוטב:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 עגבניות חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות מים
  • כף רסק עגבניות
  • כפית פפריקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. אם היא יבשה מדי אפשר להוסיף עוד ביצה ואם היא רטובה אפשר להוסיף מעט פירורי לחם.

2מקלפים את תפוחי האדמה ובעזרת סכין חדה "מגלפים" מהם בזהירות צורת ספירלה, רצועה דקה וארוכה. חותכים את הרצועות הארוכות לרצועות באורך של כ-5 ס"מ.

3ממלאים את רצועות תפוחי אדמה בבלילת הקציצות בצורת גליל.

4מטגנים את הקציצות: מחממים שמן לטיגון עמוק.

5בקערה שטוחה מערבבים את שתי הביצים והמים. בקערה נוספת מפזרים את הקמח.

6טובלים את הקציצות בקמח ואז בבלילת הביצים והמים ומטגנים בשמן העמוק עד שהן זהובות לחלוטין.

7מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהוא מצטמצם מעט.

8מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב, מנמיכים את האש ככל שניתן, ומבשלים לפחות חצי שעה (ועד שעה).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il