אוכל
אוכל

הקציצות התאילנדיות של סבתא ננג בפיתה

גיוון מושלם לקציצות שלכם: רוטב קארי תאילנדי חריף עם המון ירקות שכיף לאכול על ערימת אורז לבן

|מאסטר שף| פורסם11:45
קציצות תאילנדיות בפיתה  (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
Rating:2.54reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לרוטב:

  • ראש שום מפורק לשיניים מקולפות
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 4 צ'ילי אדום טרי
  • 2 בצל סגול
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כרובית קצוצה דק
  • 1 ברוקולי קצוץ דק
  • 3 בטטות חתוכות לקוביות קטנות

לקציצות:

  • 500 גרם אנטריקוט טחון (אפשר לטחון טחינה כפולה לבד או לבקש מהקצב)
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • כף קמח
  • קורט מלח

לפיתה:

  • 4 פיתות
  • 1 בצל סגול פרוס לפרוסות
  • חופן כוסברה
  • מעט צ'ילי חריף קצוץ

אופן ההכנה:

1טוחנים במעבד מזון שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ובצל סגול

2מחבבים בסיר או מחבת גדולה את השמן ומטגנים את התערובת הטחונה כחצי דקה.

3מוסיפים את הכרובים, הברוקולי והבטטה ומערבבים.

4מוסיפים קרם קוקוס, חמאת בוטנים, למון גראס וקארי ירוק ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד שהירקות רכים לגמרי.

5מוציאים מהסיר את הלמון גראס וטוחנים את כל התערובת לרוטב חלק.

6בינתיים מכינים את הקציצות: שמים את הבשר בקערה ומוסיפים לו ג'ינג'ר, שום, ביצה, קמח ומלח ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות.

7מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

8מרכיבים את הפיתה: מניחים בה פרוסות בצל, כמה עלי כוסברה ומורחים את הרוטב הטחון. מוסיפים קציצות ומעליהן עוד רוטב. מקשטים עם מעט צ'ילי חריף.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il