אוכל
אוכל

כנאפה בקאק, מאכל רחוב מביירות

דרישת שלום חמה עם כעכים טריים וכנאפה משכננו מהצפון. קצת סבלנות והרבה התפחה והכנאפה החמה ששוכנת בתוך הכעך שלכם

|מאסטר שף| פורסם12:59
הכנאפה של בני להט (תמונת AVI: mako)
Rating:4.9291reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לכעכים:

  • 800 גרם קמח
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • כוס וחצי חלב
  • כוס וחצי מים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • 50 גרם שומשום
  • ביצה למריחה

לכנאפה:

  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 450 גרם מוצרלה

לסירופ הסוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף מי הדרים
  • 1/2 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1הכעכים: מערבבים בקערה את כל החומרים למעט השומשום והביצה. מנחים בצד להתפחה במשך כ-40 דקות.

2לשים מעט ומניחים בצד להתפחה נוספת של כ-40 דקות.

3מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.

4משטחים כל עיגול לצורת פיתה בעובי של כ-1 ס"מ.

5מורחים בביצה טרופה וטובלים בשומשום. מניחים בצד להתפחה של כ-20 דקות.

6אופים את הכעכים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

7הכנאפה: טוחנים את שערות הקדאיף ומערבבים עם החמאה. משטחים בתבנית. מגררים את המוצרלה מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהקצוות משחימים.

8הופכים ומכניסים לתנור לאפייה חוזרת למשך 20 דקות.

9הסירופ: ממיסים סוכר במים. מוסיפים את מי הזהר ומיץ הלימון. לאחר שהסוכר נמס, מורידים מהאש.

10מוציאים את הכנאפה, שופכים מלמעלה את הסירופ, מחזירים פיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.

11להגשה: חותכים את הכעכים לרוחב ומכניסים לתוכם את הכנאפה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il