אוכל
אוכל

פיתה של דייגים

ברבוניות מטוגנות, בצל סגול, סומק ויוגורט עיזים טוב. רק למזוג כוסית של עראק ואתם מסודרים

|מאסטר שף| פורסם21:49
סנדוויץ' ברבוניות של בועז צרפתי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפיתות:

  • 500 גרם קמח לבן

  • כף שמרים יבשים
  • כף מלח דק
  • כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 1 כוסות מים

לברבוניות:

  • 40 פילטים של ברבוניות טריות

  • חצי כוס קמח לבן
  • כפית מלח דק
  • שמן לטיגון

לעגבניות הצלויות:

  • סלסילת עגבניות שרי תמר

  • חצי כפית מלח גס
  • שלוש כפות שמן זית

לבצל סומק:

  • חצי בצל סגול

  • כף סומק
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון

לציזיקי:

  • 2 גביעי יוגורט עיזים 200 מ"ל

  • שן שום קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מיץ לימון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1הפיתות: במעבד המזון מכניסים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מעבדים היטב.

2מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש באמצעות וו הלישה. לשים כ- 10 דקות.

3מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק הכפיל את נפחו.

4מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-10 מנות שוות.

5צרים עיגולים ומרדדים באמצעות מערוך. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים 10 דקות נוספות.

6אופים את הפיתות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות) כ-5 דקות. (ניתן לראות את הפיתות תופחות ואת החלל שנוצר בתוכן). מוציאים מהתנור ומכסים במגבת לשמירת הטריות.

7הברבוניות: מקמחים את הפילטים של הברבוניות בקמח וממליחים. במחבת רחבה מוסיפים שמן לטיגון, מכניסים את הברבוניות ומטגנים 2-3 דקות עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג (ניתן לאפות את הברבוניות במידה ומעוניינים להימנע מטיגון עמוק).

8לעגבניות הצלויות: חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית אפייה (הצד החצוי כלפי מעלה), מזלפים שמן זית ומפזרים מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש 180-200 מעלות לכ-30 דקות.

9לבצל הסומק: חותכים את הבצל לרצועות דקות. בקערה מערבבים את שאר החומרים ומשהים ל-15 דקות לפחות עד לריכוך של הבצל.

10לציזיקי: בקערה מערבבים את היוגורט, השום והכוסברה. מזלפים מעט שמן זית ולימון. מוסיפים מלח לפי הטעם.

11להרכבת המנה: חוצים את הפיתות. בכל חצי פיתה מכניסים ברבוניות, עגבניות צלויות, בצל וסומק ומזלפים ציזיקי מעל. מגררים מעט קליפת לימון לסיום.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il