אוכל
אוכל

נקנקיית בקר חריפה עם מוח צרוב

שילוב של בשר בקר, שומן אנריקוט, צ'ילי חריף ואפילו עלי ורדים, שהופכים לנקניקייה שנחה על פרוסת מוח צרוב טוב טוב, עם לימון, שמן זית ועגבניות שרי. נקניקיה סופר כיפית שמוגשת כמו מנת גורמה

|מאסטר שף| פורסם12:19
נקניקיית בקר ומוח צרוב (צילום: רענן כהן)
צילום: רענן כהן
Rating:4.614reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 900 גרם בשר בקר מנתחים שמנים
  • 100 גרם שומן מאנטריקוט
  • צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 1 צילי חריף אדום , קצוץ דק
  • כף גרגירי כוסברה טחונים
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • כפית זרעי כמון טחונים
  • חופן קטן עלי ורדים טחונים
  • מלח ופלפל לבן
  • חצי כוס מים קרים מאוד
  • מעיים למילוי

למוח:

  • 1 אונת מוח מנוקה
  • שמן זית
  • לימון
  • מלח ופלפל
  • חופן עגבניות שרי, חצויות וסחוטות (משתמשים בזרעים להגשה)

אופן ההכנה:

1טוחנים את הבשר והשומן במטחנה יחד עם השום, הכוסברה והצ'ילי החריף. מוסיפים חצי כוס מים קרים, מלח, פלפל ואת גרגירי הכוסברה, הכמון ועלי הורדים.

2מנקנקים עם המעיים ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית, 2 דקות מכל צד.

3עוטפים את המוח בניילון נצמד ונייר כסף מבשלים כ-15 דקות במים רותחים.

4מסננים, נותנים למוח להתקרר וחותכים לחמש פרוסות עבות.

5צורבים עם מעט שמן זית במחבת חמה, דקה מכל צד, וסוחטים מעל מעט לימון.

6בצלחת מניחים פרוסת מוח צרובה ומעליה שתי נקניקיות. מוסיפים גם רבע לימון, זרעי עגבנית שרי ושמן זית, ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il