אוכל
אוכל

שווארמה פרגית והודו

השווארמה הזו היא אולי לא מכבש, אבל השדרוגים לצד הפרגיות וההודו, כמו צזיקי וצ'יפס ברוטב נענע שקדים ודבש, מפצים ובגדול

|מאסטר שף| פורסם11:39
שווארמה פרגית והודו של שי טובול (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:3.241reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לשווארמה:

  • פרגיות

  • חזה הודו
  • שומן כבש

למרינדה:

  • טימין

  • רוזמרין
  • חרדל דיז'ון
  • שמן זית
  • מלח
  • לימון
  • אורגנו
  • כמון
  • כורכום
  • אגוז מוסקט
  • כוסברה
  • פלפל לבן

לפסטו נענע:

  • 100 גרם שקדים

  • כפית דבש
  • שמן זית
  • צרור עלי נענע

לצזיקי:

  • מלפפון

  • נענע קצוצה
  • גבינות צאן
  • גביע יוגורט
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1מכינים שיפוד מעורב עם שכבות של סוגי הבשר השונים. מערבבים יחד טימין, רוזמרין וחרדל דיז'ון, שמן זית ומלח ואת יתר המרכיבים. מברישים את הבשר ברוטב ומעלים על מתקן השווארמה עד שהבשר מוכן.

2פורסים תפוחי אדמה לפרוסות בינוניות. מפזרים מעל מלח, פלפל לבן ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות.

3פסטו הנענע: במיקסר שמים את כל מרכיבי הפסטו וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד. מורחים את הפסטו על פרוסות תפוחי האדמה.

4הצזיקי: קוצצים מלפפון דק, ומערבבים ביחד עם הנענע הקצוצה, גבינות הצאן (לפי הטעם) וגביע יוגורט. מוסיפים מעט שמן זית ומלח לפי טעם.

5הרכבת המנה: מסדרים בצלחת את בשר הפרגיות וההודו וליד את תפוחי האדמה עם הפסטו. בצלוחית נפרדת מגישים את הצזיקי. להגיש עם פיתות טריות.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il