אוכל
אוכל

גלידת וניל ותפוח אפוי

תפוח אפוי עם חמאה וסוכר לצד גלידה בטעם וניל וקינמון

|מאסטר שף| פורסם04:36
גלידת וניל ותפוח אפוי של שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:2.656reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לגלידה:

  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

  • 400 מ"ל (2/3 1 כוסות) חלב
  • 5 מקלות קינמון
  • 400 גרם חלמונים (כ-16 חלמונים מביצה בגודל L)
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר

לתפוח:

  • תפוח אחד מזן פינק ליידי

  • 30 גרם חמאה
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר

אופן ההכנה:

1הגלידה: מבשלים בסיר את השמנת והחלב עם מקלות הקינמון עד לסף רתיחה.

2מקציפים קלות את הסוכר עם החלמונים במטריפה ידנית.

3מוסיפים לסוכר והחלמונים שליש מהחלב והשמנת על מנת להשוות טמפרטורות, ומתחילים להחזיר חזרה לסיר את החלמונים והסוכר לאט תוך כדי בחישה על אש בינונית. מבשלים עד חום של 82 מעלות (יש להצטייד במדחום סוכר מיוחד).

4מסירים מהאש ומעבירים לכלי קר, מקררים עד שהבלילה קרה.

5מעבירים למכונת גלידה ומעבדים עד שנוצרת גלידה.

6התפוח: פורסים את התפוח לרוחב עם הקליפה ומורחים בחמאה וסוכר.

7אופים בתנור בחום של 170 מעלות עד ריכוך. כשהתפוח מוכן מרכיבים אותו בחזרה לצורתו המקורית עד כמה שניתן. מגישים עם כדור גלידה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il