אוכל
אוכל

מרק מינסטרונה עם פסטה ועגבניות מיובשות

מרק איטלקי מסורתי, עשיר במרכיבים וטעמים, משביע כמו ארוחה שלמה

|מאסטר שף| פורסם21:30
מאסטר שף (תמונת AVI: mako)
Rating:3.88reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לפסטה

  • ½1 כוסות קמח מנופה
  • 1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)
  • ½ כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס עגבניות מיובשות שהושרו במים רותחים עד ריכוך, יובשו מעודפי נוזלים ונקצצו דק

למרק

  • 8 עגבניות מסוג תמר, גדולות, אדומות, בשלות ובשרניות, נקיות היטב מקליפה וזרעים.
  • 2 שיני שום
  • 1 כף עלי אורגנו (ללא הגבעול)
  • 3 כפות שמן זית
  • ¾ כוס כדורי גזר (חתוכים לצורת עיגול בעזרת כף פריזאן)
  • ¾ כוס כדורי שורש סלרי (חתוכים לצורת העיגול בעזרת כף פריזאן)
  • 10 בצלים קטנטנים
  • 2 ליטר ציר ירקות ועוף זך
  • 1 עלה דפנה
  • ½ כוס שעועית ירוקה חתוכה לחצי או חצי כוס אפונה טרייה או קפואה
  • 1 כף מלח ים אטלנטי ( ½ כף אם הציר מלוח)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפיות סוכר

לעיטור

  • 16 עגבניות שרי בצבע אדום וצהוב, חתוכות לאורכן, אפויות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות עם 2 כפות שמן זית ו ½ כפית מלח + ½ כפית פלפל שחור למשך 20 דקות.
  • מספר עלי אורגנו טריים מופרדים מהגבעול

אופן ההכנה:

הפסטה:

1בקערת המערבל מניחים קמח מנופה, יוצרים גומה ומוסיפים ביצה, שמן זית, מלח ועגבניות מיובשות. מערבלים.

2לשים לבצק גמיש ואחיד (ניתן להוסיף קצת קמח במידת הצורך), מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעה במקרר.

3חוצים את הבצק ל-2 כדורים.

4בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור לעלה דק וארוך.

5חותכים למלבנים קטנים בגודל של 4 על 2 ס"מ.

6בעזרת האצבעות מקרבים בין שני החלקים הקצרים של המלבן ובכך יוצרים מעין פרפר / פפיון.

7מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפיה מקומח עד ליבוש הפסטה.

8מבשלים לדרגת "אל דנטה" במרק או במים רותחים עם מלח למשך 4-6 דקות.

המרק:

1מעבדים במעבד מזון את בשר העגבניות המפולט, השום ועלי האורגנו לתערובת סמיכה ומלאה בחתיכות.

2בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים גזר, סלרי ואת הבצלים הקטנטנים ומקפיצים כ-2-3 דקות.

3מוסיפים את הציר, עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.

4מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים את תערובת העגבניות ומרתיחים 6 דקות.

5מוסיפים את פרפרי הפסטה העגבניות המיובשות, שעועית ירוקה/אפונה ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות.

הגשה:

לצלחת עמוקה מוזגים מהמרק, מעטרים בעגבניות אפויות ועלי אורגנו טריים, מגישים מייד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il