אוכל
אוכל

סופלה שוקולד קלאסי

את הסופלה הזה אנחנו מוכנים לקלוט בכל רגע נתון. כן, גם עכשיו. בטח אם הוא של רחל בן אלול

|מאסטר שף| פורסם14:18
הסופלה של רחל בן אלול (צילום: קשת)
צילום: קשת
Rating:4.5130reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 220 גרם שוקולד מריר
  • 300 מ"ל חלב
  • 20 גרם קורנפלור
  • 60 גרם חלמון ביצה
  • 200 גרם חלבון ביצה
  • 100 גרם סוכר
  • מעט חמאה רכה וסוכר, לציפוי הכלים

אופן ההכנה:

1ממיסים את השוקולד בבן מארי או בפולסים במיקרוגל.

2מחממים את רוב החלב בסיר קטן.

3את שאר החלב מערבבים עם הקורנפלור. יוצקים את תערובת הקורנפלור לחלב החמים, מערבבים ומבשלים עד שמסמיך. מוסיפים בהדרגה את החלב הסמיך לשוקולד המומס. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. אחרי שהתערובת התקררה מעט, בוחשים פנימה את החלמונים.

4מקציפים את חלבוני הביצה והסוכר בערך 5 דקות, לקבלת קצף יציב, ואותו מקפלים בזהירות אל תערובת השוקולד.

5מצפים את החלק הפנימי של 4 כלים לסופלה בחמאה ומפזרים סוכר לציפוי. מחלקים את תערובת הסופלה ביניהם ומשטחים את החלק העליון עם לקקן.

6אופים 9 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות, עד שהסופלה מתרומם מעבר לגובה הכלי ומתייצב.

7מגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il