אוכל
אוכל

בוריק טונה וביצה רכה

אין כמו אוכל מטוגן, על זה אתם בטוח מסכימים איתנו. דבר נוסף שכנראה תסכימו לקבל זה את המתכון לבוריק המטוגן של ויקטוריה מ"מאסטר שף". עם טונה וביצה רכה, פריך ומעולה, אז פלא שהשופטים עפו עליו?

|מאסטר שף| פורסם07:40
בוריק טונה וביצה (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.2131reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבוריק:

  • שמן לטיגון עמוק
  • קופסת שימורים של טונה בשמן
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר גם פחות)
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • חופן כוסברה, קצוצה דק
  • מלח
  • 4 ביצים
  • 4 עלי סיגר

לרוטב:

  • 1 מכל שמנת חמוצה
  • 1 מלפפון ירוק, חתוך לפרוסות
  • 1 פלפל חריף, חתוך לפרוסות (אפשר גם פחות)
  • חופן תערובת עשבי תיבול שאוהבים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע ושמיר)
  • מלח

אופן ההכנה:

1מחממים שמן לטיגון עמוק.

2מערבבים בקערה את הטונה, הפלפל, הבצל, הכוסברה והמלח.

3שוברים את הביצים לקערה נפרדת (אחת בכל פעם) ומקפידים שהחלמון ישאר שלם.

4השלב הזה צריך להתרחש במהירות: כשהשמן חם מניחים בו בזהירות עלה סיגר אחד כך שרק חצי ממנו נוגע בשמן וממשיכים לאחוז בצד שמחוץ לשמן. שופכים מעליו קצת מתערובת הטונה ואת הביצה ומניחים מעל את החצי השני של עלה הבצק.

5מטגנים את הבוריק עד שהוא מזהיב ומוציאים לנייר אפייה.

6מכינים את הרוטב: טוחנים את כל מצרכי הרוטב בבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד ומגישים לצד הבוריק החם.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il