אוכל
אוכל

נקניק זרעי שומר ותפוחי עץ

בשר בקר, כבד עוף, זרעי שומר ותפוח עץ. מה הקשר? גם אנחנו שאלנו, אבל מסתבר שכשכל אלה ביחד נטחנים, מתובלים ומנקנקים - הם הופכים למעדן מיוחד ורב טעמים

|לא צויין שם מקור| פורסם10:49
נקניקיה הונגרית ונקניק זרעי שומר ותפוח עץ (צילום: רענן כהן)
צילום: רענן כהן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 1 קילו בשר בקר חתוך לקוביות גסות (מנתחים כמו צוואר, כתף או צלעות)
  • 1 בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל לבן ושחור
  • 1 כפית זרעי שומר קלויים וכתושים
  • חצי כוס מים קרים מאוד
  • 220 גרם שומן בקר קצוץ
  • 250 גרם כבד בקר, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 תפוח עץ קצוץ

אופן ההכנה:

1טוחנים 200 גרם שומן בקר, מוסיפים בצל ובשר בקר וטוחנים. מערבבים זרעי שומר, מלח ופלפל שחור עם חצי כוס מים ומעבירים למטחנה. את התערובת הטחונה מעבירים לקערה.

2מחממים 20 גרם שומן בקר במחבת רחבה. מוסיפים את קוביות הכבד ומטגנים 2 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהתבשל כמעט לחלוטין אך נותר ורדרד. מערבבים ביד לתוך הבשר.

3מוסיפים תפוח עץ קצוץ.

4את התערובת הטחונה מערבבים היטב אך בעדינות כדי שתהיה אחידה בצבע.

5מעבירים למכונה ומנקנקים.

6הכנת הנקנקיות: את הנקנקיות מכינים במחבת פסים מעל להבה בינונית, 2 דקות מכל צד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il