
המצרכים (4 מנות):לבצק הפאי:
למלית:
לריבה:
לקרם שמנת וניל:
לתה השומר:
אופן ההכנה:1מאחדים את חומרי הבצק (ללא החלמונים) לבצק פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק אחיד. רבע מהבצק מניחים בצד במקרר ואת השאר משטחים על תבנית פאי. אופים את הבצק בתבנית במשך 20 דקות. 2מקלפים את תפוחי העץ, מגררים אותם בפומפייה וסוחטים מעודף נוזלים. 3מכינים את הריבה: מבשלים ביחד את השזיפים המיובשים עם המים, מיץ הליים והברנדי. כשהשזיפים מתרככים טוחנים הכל ביחד. 4מורחים על בצק הפאי האפוי מעט חלבון ומעליו מפזרים קורט סולת. מפזרים את תפוחי העץ המגוררים ומעליהם עוד קצת סולת. על זה מפזרים בצורה חופשית את הריבה וסוגרים את הפאי עם רבע הבצק הנותר, מרודד. 5אופים 30 דקות ב-160 מעלות. 6מכינים שמנת וניל: חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים ממנו את התרמילים. מערבבים אותם עם השמנת החמוצה ומוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם. מערבבים ושומרים בקירור. 7תה שומר: קולים חופן זרעי שומר על בסיר קטן ויבש. מוסיפים מים, גרידת ליים וכפית דבש. מבשלים מעט ומסננים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |