אוכל
אוכל

פאי תפוחים עם ריבת שזיפים ופקאנים, עם קרם שמנת חמוצה ותה שומר

עוגת פאי עם בצק פריך ומילוי מתוק של שזיפים ופקאנים, מוגש לצד קרם שמנת ותה בטעם שומר

|מאסטר שף| פורסם15:35
שטרויזל תפוחים (תמונת AVI: mako)
Rating:4.221reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבצק הפאי:

  • 170 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • חופן פקאנים קצוצים גס
  • כף שקדים טחונים
  • 50 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים

למלית:

  • 5 תפוחי עץ
  • חלבון ביצה
  • סולת

לריבה:

  • 100 גרם שזיפים מיובשים
  • חצי כוס מים
  • מיץ מחצי ליים
  • כף ברנדי

לקרם שמנת וניל:

  • מקל וניל
  • גביע שמנת חמוצה
  • אבקת סוכר

לתה השומר:

  • חופן זרעי שומר
  • גרידה מחצי ליים
  • כפית דבש

אופן ההכנה:

1מאחדים את חומרי הבצק (ללא החלמונים) לבצק פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק אחיד. רבע מהבצק מניחים בצד במקרר ואת השאר משטחים על תבנית פאי. אופים את הבצק בתבנית במשך 20 דקות.

2מקלפים את תפוחי העץ, מגררים אותם בפומפייה וסוחטים מעודף נוזלים.

3מכינים את הריבה: מבשלים ביחד את השזיפים המיובשים עם המים, מיץ הליים והברנדי. כשהשזיפים מתרככים טוחנים הכל ביחד.

4מורחים על בצק הפאי האפוי מעט חלבון ומעליו מפזרים קורט סולת. מפזרים את תפוחי העץ המגוררים ומעליהם עוד קצת סולת. על זה מפזרים בצורה חופשית את הריבה וסוגרים את הפאי עם רבע הבצק הנותר, מרודד.

5אופים 30 דקות ב-160 מעלות.

6מכינים שמנת וניל: חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים ממנו את התרמילים. מערבבים אותם עם השמנת החמוצה ומוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם. מערבבים ושומרים בקירור.

7תה שומר: קולים חופן זרעי שומר על בסיר קטן ויבש. מוסיפים מים, גרידת ליים וכפית דבש. מבשלים מעט ומסננים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il