
המצרכים :לקובה:
להגשה:
לרטטוי:
לטחינה:
אופן ההכנה:1מערבבים את הבורגול והסולת עם מים ומלח עד לספיגה. 2במחבת מזהיבים קלות את הבצל במעט שמן, ומוסיפים את הבשר הטחון לטיגון כמעט מלא. מקפידים לפורר את הבשר תוך כדי הטיגון. 3מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי טחון. במחבת יבשה קולים את הצנוברים. מוסיפים לבשר ומניחים להצטנן. 4קולים את פרוסות החציל בתנור – קודם עטוף בנייר כסף ולאחר מכן חשוף. 5לרטטוי: חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות של חצי ס"מ. 6מטגנים את החציל במעט שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הגזר, התימין והשום וממשיכים לטגן. 7מוסיפים את הפלפלים ולאחר מכן את הקישוא. מבשלים עד שכל הירקות מוכנים. מוסיפים את קוביות העגבנייה הקלופה ומבשלים עוד שתי דקות. ממליחים ומפלפלים. מורידים מהאש. 8במעבד מזון טוחנים את הסלק, מיץ הלימון המלח והטחינה עד לקבלת רוטב חלק. 9קורצים כדורים מהבצק, וממלאים אותם בתערובת הבשר. מהדקים את הקובה לרינג בקוטר דומה לפרוסות החציל הקלוי. מבשלים את הקובה במים רותחים כ-10 דקות, מסננים, ומעבירים לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה. 10להגשה: מניחים על צלחת שטוחה פרוסת חציל קלוי ומעליה כף רטטוי. מניחים מעל קובה אחת. מסדרים מסביב עוד רטטוי ורוטב טחינה סלק. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |