אוכל
אוכל

בנות הקטאייף – קטאייף במילוי פרגיות

טוויסט על הקינוח הערבי האהוב, במילוי של פרגיות בניחוח אסייתי עם רוטב בוטנים

|מאסטר שף| פורסם23:09
קטאייף - מנאל איסמעיל, בת-שי עוז ואסף דיי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.731reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבלילה:

  • 2 כוסות סולת
  • חצי כוס קמח
  • 3 כוסות מים
  • כף שמרים
  • כף אבקת אפייה
  • 2 כפות בוטנים טחונים
  • כף סוכר
  • כפית מלח

למלית:

  • 300 גרם פרגיות
  • צרור כוסברה
  • צרור נענע (רק עלים)
  • צרור בזיליקום
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 פלפל חריף
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות בוטנים מלוחים כתושים

לרוטב:

  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 3 כפות סויה
  • חצי שורש ג'ינג'ר
  • 1 פלפל חריף
  • 2 שיני שום
  • חצי חבילת כוסברה

אופן ההכנה:

1מתחילים ברוטב: מבשלים את חמאת הבוטנים והסויה יחד בסיר. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים.

2קוצצים במעבד מזון את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

3מערבבים את כל חומרי הבלילה, ומניחים לתפיחה של חצי שעה. אחרי שהבצק/בלילה תופח נוצרות בו בועות.

4מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים פנקייקים קטנים ומטגנים אותם רק מצד אחד.

5מניחים מעט מהמילוי במרכז כל פנקייק, סוגרים ומטגנים בשמן עמוק.

6מגישים עם הרוטב בצד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il