
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד ריכוך. 2ממיסים שמרים עם סוכר במים פושרים. 3מכניסים את שיני השום לסיר. יוצקים שמן זית עד כדי כיסוי ומבשלים על אש נמוכה עד ריכוך (כ-25 דקות). 4לקערת מיקסר מכניסים את הקמח, 125 מ"ל מים, השמרים המומסים וכף שמן זית. מערבבים כ- 3 דקות, מוצאים ומתפיחים כשעה. 5מכניסים את עלי המנטה, הצ'ילי האדום, כפית מלח ושיני השום המבושלות לבלנדר. 6מפעילים ומזליפים שמן זית עד קבלת מרקם של צ'ימיצ'ורי. 7מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים קלות ומכניסים פנימה 1/2 חבילת חמאה. ממשיכים למעוך ומכניסים כ 3 כפות מרוטב המנטה. 8בוצעים שליש מהבצק ומרדדים למלבן. בחלקו התחתון של המלבן שמים את פירה המנטה בצורת נקניק ומגלגלים סביבו את הבצק. 9יוצרים בייגלה, מברישים אותו בשמן בו בישלנו את השום ומפזרים מלח גס וקצח. 10מניחים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפ' 240 מעלות ל-25 דקות. 11מגישים עם יוגורט עזים שלתוכו מכניסים כף משמן הזית שבו בושל השום וטבעות בצל ירוק. בתיאבון. סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (4 מנות):
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |