אוכל
אוכל

פאי לימון עם קולי תותים ופלפל הבנרו

פאי לימון משודרג בשילוב טעמים שעושה שמח בפה: קרם לימון חמצמץ, קולי תותים מתוק-מתוק וטוויסט מדליק לאמיצים - מעט פלפל הבנרו חריף. כן, זה הולך ביחד נהדר. לא, זה לא המון עבודה. קדימה, תהנו

|מאסטר שף| פורסם10:24
פאי הלימונים של רות (צילום: מאסטר שף)
צילום: מאסטר שף
Rating:4.522reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(ל-2 תבניות טארט בקוטר 12):

  • 100 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 70 גרם קמח לבן

למלית:

  • 5 לימונים בגודל בינוני-קטן
  • 3 ביצים מופרדות
  • 4 כפות חלב מרוכז

לקולי תותים:

  • 1/3 כוס סוכר
  • 10 תותים, חתוכים לקוביות
  • גרידת לימון
  • מעט קוביות קטנות של פלפל הבנרו (פלפל חריף במיוחד, אפשר להשתמש בפלפל צ'ילי אדום רגיל במקום)

אופן ההכנה:

1לתחתית: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ואחיד. אם הוא מרגיש רך מדי ניתן להוסיף מעט קמח. משטחים את הבצק על שתי תבניות הטארט, מחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לאפייה ראשונה של 10 דקות. מוציאים ומורידים את נפח הבצק בעזרת כפית.

2מגררים את קליפת הלימון לתוך קערה, סוחטים את כל הלימונים ומוסיפים את מיצם לקערה, ביחד עם 3 חלמוני ביצה. מקציפים 3 דקות, עד לקבלת מעט נפח. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים.

3במיקסר מקציפים את 3 החלבונים במהירות גבוהה 4-5 דקות לקציפה יציבה. מקפלים בעדינות אל תוך תערובת הלימון עד לקבלת בלילה אחידה.

4יוצקים את הבלילה אל תבניות הטארט ומחזירים לאפיה של כ 15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ונותנים לתבניות להתקרר. אם רוצים ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.

5לקולי: שמים את התותים החתוכים עם הסוכר בסיר קטן מעל להבה גבוהה. מבשלים 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת. מסירים מהאש, מקררים ומוסיפים קוביות זעירות של פלפל הבנרו (או פלפל חריף אחר). מגישים לצד הפאי.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il