אוכל
אוכל

טווילים

עוגיות פריכות, עדינות ודקות שאי אפשר להתחרות בהן, עם חמאת בוטנים ביתית. זה יותר קל ממה שזה נשמע

|מאסטר שף| פורסם19:41
טווילים (תמונת AVI: mako)
Rating:4.6144reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (1 מנות):

לטוויל

  • 20 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 50 מ"ל גלוקוז נוזלי (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 1/2 כוס פיצוחים מומלחים וקלופים, גרוסים (שקדים, בוטנים ופיסטוקים)

לחמאת הבוטנים

  • 2 כוסות בוטנים קלויים וקלופים
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • שמנת מתוקה מוקצפת מ-1/2 מיכל

גאנאש

  • חבילת שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו
  • חבילת שוקולד חלב
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר את החמאה והסוכר עד שהחמאה נמסה. מוסיפים גלוקוז נוזלי. ממשיכים לחמם עד שמתקבל צבע ענברי.

2מוסיפים אץ תערובת הפיצוחים טחונים ומערבבים מהר וחזק.

3מעבירים את הבלילה לפלטה שהורתחה מראש. מניחים ומשטחים ממש כמו עוגייה דקה וגדולה.

4אופים ב-180 מעלות 5-6 דקות. התערובת צריכה לצאת מהתנור שהיא רכה ואפשר לעצב אותה כל עוד היא חמה.

5מוציאים מהתנור. מגלגלים את התערובת על מערוך דק, ואז שולפים את המערוך (נוצרת מעין גלילה).

6במקביל מכינים את חמאת הבוטנים הביתית: טוחנים את הבוטנים עם השמן, הסוכר והמלח. מוסיפים שמנת מתוקה מוקצפת עד להקרמה מלאה.

7בעזרת שקית זילוף, מכניסים את התערובת אל תוך הגלילות.

8מכינים גאנאש שוקולד: מחממים שמנת מתוקה עד סף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה.

9מניחים את הטוויל על הגאנאש ומגישים

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il