
המצרכים :לשני טארטים בקוטר 12 ס"מ:
למלית:
לקרם:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד. ברגע שמתאחד אין צורך ללוש. מרדדים אותו בין 2 דפי אפיה לעובי של 3 מ"מ. שמים במקרר לרבע שעה של מנוחה. 3מוציאים מהמקרר, חורצים 3 עיגולים בעזרת רינג או כלי בקוטר 12 ס"מ ואופים בתנור 10-12 דקות, עד להזהבה. מוציאים ונותנים לעיגולים להתקרר לטמפרטורת החדר. 4חורצים מהתפוחים עם כף גלידה 14 כדורים בגודל כדור פינג פונג. 5בסיר שמים את הסוכר, המים, גרגרי האניס ומקל הווניל. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס והתקבל סירופ. 6מוסיפים את כדורי התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 7-10 דקות או עד לריכוך תפוחי העץ. לאחר מכן מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה. מוציאים את הכדורים מהסירופ ומצננים על רשת. 7לקרם: מקציפים את כל המצרכים (ממרח האגוזים מספק את המתיקות) בעזרת מקציף חשמלי בערך 4 דקות או עד לקבלת קצפת יציבה. מרכיבים על שקית זילוף צנתר משונן, ומכניסים לשק את הקצפת. שומרים במקרר. 8הרכבת המנה: בוחרים שני עיגולים יפים מבין השלושה, מניחים במרכז כדור תפוח אחד ומסביבו עוד שישה לקבלת צורת פרח. עם שק הזילוף, זולפים על כל תפוח קרם קצפת. שומרים במקרר עד להגשה. 9על התחתית שנשארה אפשר למרוח ריבה או קצפת ולאכול. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |