
תמרים ממולאים, טוויל קרמל וכדורי בקלאווהצאו למסע במדבריות ערב: תמרים ממולאים קפה מצופים שוקולד והל לצד טוויל קרמל וטחינה וכדורי בקלאווה ממולאים תערובת פיסטוקים![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :לתמרים בטעם קפה ערבי:
לטוויל קרמל וטחינה:
לסירופ הסוכר:
לכדורי כנאפה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1התמרים: בבן מארי ממיסים שוקולד מריר, ממלאים את התמרים במעט פולי קפה גרוסים וטובלים אותם בשוקולד המומס. מסננים עודפי השוקולד ומניחים על נייר אפייה. טוחנים את תרמילי ההל ובעזרת מסננת דקה בוזקים מעט הל על התמרים. שמים בקירור עד להתמצקות השוקולד. 2לטוויל: ממיסים את הסוכר במחבת עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענברי, חשוב לא לערבב אלא לטלטל את המחבת, על מנת שלא ייווצרו גושי סוכר. מוסיפים לקרמל את הקמח ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים שוב כחצי דקה. שופכים את התערובת החמה על נייר אפייה ומכסים בעוד נייר אפייה. בעזרת מערוך מרדדים את התערובת לשכבה דקיקה ומניחים בצד להתמצקות. 3סירופ הסוכר: בסיר על אש גבוהה שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה כחמש דקות. מניחים לו להתקרר לטמפרטורת החדר. 4לכדורי הכנאפה: במעבד מזון טוחנים את הפיסטוקים ביחד עם מעט סירופ סוכר וכמה טיפות של מי זהר לקבלת מלית אחידה דומה לבצק. מגלגלים כדורים קטנים מהפיסטוק ומניחים בצד. מערבבים את שערות הקדאיף ביחד עם השמן ושמים בקערה. 5על גבי פיסה של ניילון נצמד מניחים במרכז עיגול קטן של שערות קדאיף. שמים כדור של פיסטוק, אוספים את הקצוות של הניילון, סוגרים ומהדקים לצורה של כדור. מניחים בצד לכמה דקות או במקרר לרבע שעה. 6בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את הכדורים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות עד שהכדורים משחימים. מוציאים ומניחים בצד לצינון מלא. מניחים את הכדור במרכזה של כף מחוררת וטובלים בסירופ הסוכר, מוציאים ומסננים את עודפי הסירופ. 7לקישוט: מערבבים את הטחינה עם הדבש ומושחים פס על צלחת ארוכה. 8הרכבת המנה: מניחים תמר על פס הטחינה והדבש, שוברים את הטוויל לחתיכות אקראיות ומציבים פיסה מהטוויל לצד התמר. לאחר מכן מניחים כדור כנאפה, שוב טוויל, תמר וכך הלאה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |