
המצרכים :
לקרם ערמונים:
לאגס ביין:
אופן ההכנה:1בסיר קטן מבשלים את הערמונים עם השמנת והחלב כ-20 דקות על אש קטנה. שימו לב - לא להרתיח. מדי פעם מערבבים למניעת היווצרות קרום. 2בסיר קטן אחר מבשלים את שני חצאי האגס יחד עם שני סוגי היין, חומץ, סוכר, אניס, קינמון והל. מדי פעם הופכים את האגס ומנערים את הסיר כך שהנוזלים יכסו את האגס. אחרי כ-20 דקות מוציאים את האגס וממשיכים לצמצם את הנוזלים עד קבלת נוזל סמיך ומרוכז בטעמים. 3חורצים את שכבת השומן של חזה האווז (נזהרים שלא להגיע לבשר), ממליחים ומפלפלים ומניחים על מחבת קרה עם השומן כלפי מטה. מניחים על להבה בינונית, אחת לכמה דקות מנקזים את השומן שנמס מהחזה (מומלץ לשמור בצנצנת במקרר לשימוש בתבשילים אחרים). לאחר 15-20 דקות מגבירים את האש ומטגנים עד שמתקבל שומן זהוב וקריספי. הופכים את החזה ומטגנים במשך 4 דקות את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים ל-5 דקות מנוחה בצד. שימו לב, לא לפרוס את החזה ללא מנוחה. 4טוחנים במעבד מזון את הערמונים עם השמנת, החלב וקורט מלח, עד לקבלת מרקם חלק. 5פורסים את חזה האווז לפרוסות בעובי ס"מ. 6מורחים שכבה דקה של קרם ערמונים ומניחים את פרוסות האווז מעל. בצד הצלחת מניחים את שני חצאי האגס ושופכים מעט מהרוטב המרוכז מעל. ניתן לשפוך פס דקיק של הרוטב על חזה האווז. מפזרים מעט מאוד גבישי מלח על החזה ומגישים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |