אוכל
אוכל

שכבות בצק עלים וקרם גבינה, אגוזים וקליפת חציל שרופה

חציל שרוף זה הדבר. הוא מוסיף טעם וריח מטריפים שזורקים אותנו לילדות ולעוד כמה מקומות ומחזירים אותנו בחזרה לשולחן מול צלחת, עם שכבות של בצק עלים שבור, גבינות, צנוברים, שקדים וקליפת חציל שרופה אחת מלמעלה

|מאסטר שף| פורסם11:35
מאפה גבינות וקליפת חציל  (צילום: דניאל בר און, מאסטר שף)
צילום: דניאל בר און, מאסטר שף
Rating:3.67reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 20 ס"מ בצק עלים
  • 200 גר' מסקרפונה
  • 50 גר' גבינת ריקוטה עזים
  • 50 גר' גבינת עזים
  • כ-10 עלי נענע קצוצה
  • כף זעתר קצוץ
  • חצי כפית שבבי צ'ילי
  • 1 שן שום מגורר בפומפייה
  • מלח לפי הטעם

לפירורי אגוזים וחציל:

  • 2 כפות שקדים מולבנים קלויים בתנור וקצוצים
  • 2 כפות פיסטוקים קלויים בתנור וקצוצים
  • 2 כפות צנוברים קלויים בתנור וקצוצים
  • חציל קטן (משתמשים רק בקליפה)

אופן ההכנה:

1מרדדים מעט את הבצק ואופים בתנור 20-30 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמשחים. מצננים היטב ומפוררים לחתיכות גסות.

2בקערה מערבבים את כל הגבינות יחד עם עשבי התיבול והתבלינים ומכניסים למקרר.

3לשריפת קליפת החציל, מקלפים בעזרת סכין את החציל ובעזרת ברנר או בתנור בטמפרטורה מקסימלית ממש שורפים את קליפת החציל. כשהקליפה מעושנת מספיק (היא תהיה שחורה ושברירית) מניחים בצד ונותנים להתקרר. קוצצים את הקליפה דק ומערבבים עם כל האגוזים.

4בכלי הגשה (אישיים או תבנית מרובעת) מניחים שכבת פירורי בצק, עליה קרם גבינה, שוב שכבת פירורי בצק ושוב קרם גבינה - כך, עד שמסתיימים החומרים. מסיימים בשכבת פירורי אגוזים וחציל ומגישים בטמפרטורת החדר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il