אוכל
אוכל

קערת פוקצ'ה עם תבשיל במיה ובשר ברוטב עגבניות

קדירה עשירה ומפתה עם בשר עגל ובמיה ברוטב עגבניות, מוגשת בתוך קערה מפוקצ'ה טרייה וריחנית

|מאסטר שף| פורסם19:52
פוקצ'ה במיה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.7193reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (1 מנות):

לפוקצ'ה:

  • 1 וחצי כוס קמח
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • כפית שמרים יבשים
  • 1 כף שמן זית
  • 3/4 כוס מים

לתבשיל הבמיה:

  • 1/4 קילו במיה, מטוגנת בשמן עמוק
  • שמן צמחי, לטיגון
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1/4 קילו בשר עגל (פילה או אנטרקוט), חתוך לקוביות בקוטר 1 ס"מ
  • 1 עגבנייה בינונית טרייה ובשלה, חתוכה לקוביות קטנות
  • חופן עגבניות מיובשות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • חופן כוסברה, קצוצה גס

אופן ההכנה:

הפוקצ'ה:

1מכניסים לקערה את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שכל הכמות נבלעת בתערובת.

2מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד מעט דביק.

3מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כ-45 דקות.

4לאחר תפיחה ראשונה מרדדים את הבצק ביד לצורת עיגול, ומכניסים לכלי שאפשר להכניס לתנור. מניחים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.

5מכניסים לתנור שחומם מראש לחום המקסימלי ל-7-10 דקות, עד שהפוקצ'ה מוכנה ומקבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ לצינון.

תבשיל הבמיה:

1מטגנים בסיר עם מעט שמן צמחי את הבצל והבשר, עד שהבשר מוכן. מוסיפים את קוביות העגבנייה הטרייה, ומערבבים עד שהן מתרככות.

2מוסיפים את העגבניות המיובשות, רסק העגבניות והמים, ומניחים להתבשל כ-5 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

3מוסיפים את הבמיה ומנמיכים את האש.

4מטגנים במחבת את השום והכוסברה ומוסיפים לתבשיל הבמיה. מערבבים בעדינות ומכבים את האש.

5מגישים את תבשיל הבמיה בתוך צלחת הפוקצ'ה, עם פלפל ירוק חריף למי שאוהב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il