אוכל
אוכל

צ'ייסרים ב-4 טעמים

כששחר דיבר על המנה פחדנו שהוא לקח על עצמו יותר ממה שהוא יכול לשאת. אבל שחר, כמו שחר, עשה את זה כמו גדול - והגיש לשופטים מנה אחת שהיא למעשה ארבע מנות מעולות שונות, שהעלתה אותו אחר כבוד למרפסת

|מאסטר שף| פורסם23:00
צ'ייסרים ב-4 טעמים (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:433reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לצ'ייסר סביצ'ה:

  • פילה אינטיאס נקי מעור ועצמות
  • 2 צנוניות
  • חצי שומר
  • חצי בצל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • תפוח אדמה
  • 100 גרם תירס יבש קלוי

לרוטב:

  • 30 מ"ל אוזו
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ אגוזים

לצ'ייסר ספיריטוזה ירקות:

  • 5 עגבניות, חלוטות ומקולפות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • 1 פלפל שיפקה
  • 1 בצל לבן קטן
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 מ"ל וודקה
  • 10 עגבניות שרי צהובות
  • 3 תפוחי אדמה לבנים קטנים
  • 5 כרובי ניצנים
  • שמן זית

לצ'ייסר שיפוד ערמונים ומח עצם:

  • 2 מח עצם
  • ענף רוזמרין
  • חבילה פטריות שימאג'י שחורות
  • חבילת ערמונים בוואקום
  • ליטר ציר בקר
  • 60 מ"ל וויסקי

לצ'ייסר ליקר שוקולד תפוז וטוויל שוקולד:

  • חבילת שוקולד מריר 70% קקאו
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 60 מ"ל וודקה בטעם אספרסו
  • 2 אגסים
  • 200 גרם סוכר

אופן ההכנה:

צ'ייסר סביצ'ה:

1מערבבים את מרכיבי הרוטב ומאזנים טעמים עם פלפל ומלח.

2מבשלים את תפוח האדמה במי מלח וחותכים לקוביות.

3חותכים את פילה האינטיאס לרצועות דקות. בעזרת מנדולינה פורסים לפרוסות דקות את הצנונית, השומר והבצל. קוצצים דק את הפטרוזיליה.

4מערבבים את הירקות והדג עם הרוטב ומוסיפים את תפוח האדמה והתירס. מסדרים בכוסות צ'ייסר.

צ'ייסר ספיריטוזה ירקות:

1קוצצים דק את העגבניות, הפלפלים, הבצל והשום ומבשלים בסיר כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל וכשהרוטב מוכן טוחנים הכל לכדי מחית אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה והוודקה.

2מסדרים על תבנית אפייה עגבניות שרי צהובות, תפוחי אדמה קטנים וכרוב ניצנים. מזלפים מעל הכל שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד להשחמה יפה. חותכים לחצאים ומגישים בצ'ייסר על רוטב העגבניות.

צ'ייסר שיפוד ערמונים ומח עצם:

1מבשלים את מח העצם עם הרוזמרין, הפטריות והערמונים בציר הבקר כשעה. מוסיפים את הוויסקי.

2מכינים שיפוד מענף הרוזמרין ונועצים עליו ערמון, פטרייה וביניהם את פנים מח העצם.

3מגישים בצ'ייסר עם הרוטב בפנים.

צ'ייסר ליקר שוקולד תפוז וטוויל שוקולד:

1מחממים את השוקולד על בן מארי עד שהוא נמס.

2מוסיפים גרידת תפוז ושוט של וודקה אספרסו ומערבבים עד שהאלכוהול קצת מתאדה (לא לחלוטין) ונבלע בשוקולד.

3חותכים את האגסים לפלחים. מחממים במחבת את הסוכר עד ליצירת קרמל ומכניסים את האגסים, לציפוי.

4ממלאים את הצ'ייסר ברוטב השוקולד ומניחים מעל פרוסת אגס מקורמלת.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:צ'ייסר
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il