אוכל
אוכל

קציצות לוקוס בקארי

קציצות מדג לוקוס והמון ירק, עם רוטב של קארי וחלב קוקוס, חצילים, תרד וקפיר ליים. טעמים אסייתים נהדרים במנה עשירה ומפנקת, שכל אחד יכול להכין ולהרגיש ולו לרגע במזרח הרחוק, במסעדה טובה, בין הים לדקלים

|מאסטר שף| פורסם11:46
קציצות לוקוס בקארי (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:55reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 300 גרם דג לוקוס נקי
  • חופן כוסברה
  • חופן נענע
  • גרידת ומיץ לימון מ־1 לימון
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 5 כפות שמן קנולה
  • צ׳ילי פרוס דק
  • 1 כף שמן סויה
  • 2 כפות גדושות קארי צהוב
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • 2 עלי קפיר ליים
  • 50 גרם חציל חתוך לקוביות
  • חופן עלי תרד

אופן ההכנה:

1בקערה מערבבים את הדג עם כל עשבי התיבול (שומרים מעט עלי כוסברה להמשך), גרידת ומיץ הלימון, פירורי הלחם ו-2 כפות שמן. אם רוצים רובד נוסף של פיקנטיות, מוסיפים לתערובת צ ילי גרוס. מעבירים ׳את התערובת למעבד מזון וטוחנים לקבלת משחה סמיכה. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים בצד.

2במחבת ווק עם מכסה שמים שמן סויה וקארי. מערבבים בכף עץ במשך כמה דקות עד שהקארי מתקרמל והופך ריחני. מוסיפים חלב קוקוס בהדרגה. אחרי כל הוספה מערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים את עלי הקפיר ליים, החצילים והתרד ומביאים לרתיחה, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה נוספת.

3מוסיפים את קציצות הדג למחבת ומערבבים בעדינות. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה ששמרנו ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה במשך 20 דקות. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף עד חצי כוס מים.

4בתום הבישול מוסיפים את הכוסברה שנותרה ומגישים. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il