אוכל
אוכל

פילה לברק על פירה כרובית

מנה ראשונה של דג קריספי מפנק, ברוטב מרוקאי חריף

|מאסטר שף| פורסם21:30
פילה לברק על פירה כרובית (תמונת AVI: mako)
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (1 מנות):

  • 4 שיני שום
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שאטה גרוס
  • 3 עגבניות
  • חצי חבילת כוסברה
  • 3-4 פרחי כרובית
  • 1 תפוח אדמה
  • לימון
  • שן שום נוספת
  • קארי
  • 2 פילטים של לברק
  • שמן זית
  • 1 פלפל חריף
  • מלח

אופן ההכנה:

הרוטב:

1מטגנים על אש נמוכה מאד את שיני השום, מוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שאטה גרוס ומעט מלח. מערבבים.

2חולטים את העגבניות, מסירים את הקליפה, חותכים לקוביות קטנות.

3מוסיפים למחבת את הכוסברה הקצוצה, סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות.

4מבשלים במים את פרחי הכרובית ואת תפוח האדמה עד לריכוך.

5מכניסים את הכרובית למעבד מזון, מוסיפים מעט לימון, שן השום הנוספת, מלח ופלפל. טוחנים לתערובת אחידה.

הדג:

1מפלטים את הלברק לשני פילטים יפים. ממליחים בצד של הבשר וסוחטים מעט לימון ומלח.

2מחממים מעט שמן זית במחבת ומניחים את הדג בעדינות על הצד של העור. אחרי דקה של טיגון פשוט סוגרים את המכסה מבלי להפוך את הדג ונותנים לאדים לבשל את הצד של הבשר.

הגשה:

1מסדרים במרכז צלחת שטוחה את פירה הכרובית.

2על פירה הכרובית מניחים פילה אחד ומהצד השני את הפילה השני.

3מוציאים את הרוטב מהמחבת, מעבירים למעבד מזון וטוחנים. מסננים היטב ויוצקים מעט מסביב לדג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il