אוכל
אוכל

ביף וולינגטון

כשמכינים פעם שניה בעונה של מאסטר שף ביף וולינגטון, זה סימן שאתם כבר חייבים להכין אותו בבית, והמתכון של ויקטוריה ומוזנא הוא הדרך המושלמת להגיע אל ביף וולינגטון ביתי כמו שצריך

|מאסטר שף| פורסם12:54
ביף וולינגטון (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.9199reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לפילה:

  • נחת פילה מלבני במשקל של כ-1 ק"ג
  • כף שמן זית
  • כף חרדל
  • מלח
  • פלפל

לפטריות:

  • כ-2 סלסילות של פטריות שמפיון ופורטבלו, קצוצות דק
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • מלח
  • פלפל

לבצק:

  • חצי חבילה של בצק עלים קפוא
  • 1 חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1מורחים את הפילה בשמן זית מכל הכיוונים, מתבלים במלח ופלפל ומורחים מעל הכל שכבה דקה של חרדל. מניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.

2מחממת מחבת עד שהיא לוהטת וצורבים את נתח הפילה מכל הצדדים.

3מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם הטימין, המלח והפלפל עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות משחימות מעט. חשוב מאוד שלא יישארו בהן נוזלים.

4מחממים תנור ל-230 מעלות.

5פורסים את הבצק עלים ליריעה מרובעת, אם הוא מגולגל. מניחים במרכזו את הפטריות בצורת פס, מניחים מעל את הפילה וסוגרים את הבצק על הבשר מכל הכיוונים, ליצירת קוביית בצק סגורה. חורצים חור במרכז החלק העליון של הבצק ליצירת "ארובה".

6טורפים את החלמון בקערה קטנה ומורחים אותו על הבצק. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהבצק שחום. מוציאים מהתנור ומניחים למנוחה של כ-15 דקות. פורסים את המנה ומגישים.

המתכונים מופיעים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il