אוכל
אוכל

קורקבנים ברוטב חריף עם חומוס

המנה הזו היא הכי מנת נוסטלגיה לאוכל של בית. תבשיל קורקבנים חריף עם גרגירי חומוס ויש כמובן גם מתכון ללחמניות שיגנבו את כל הטוב הזה

|מאסטר שף| פורסם11:18
קורקבנים ברוטב חריף עם חומוס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.996reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

ללחמניות:

  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרים טריים (50 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה טרופה לקישוט
  • חופן שומשום

לקורקבנים:

  • 500 גרם קורקבנים נקיים
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • כף פלפל יבש גרוס
  • 20 שיני שום קלופות
  • קורט מלח
  • קורט כמון
  • קורט כורכום
  • קורט פלפל שחור
  • שלושת רבעי כוס מים
  • 1 גרגירי חומוס קפואים או משומרים

אופן ההכנה:

1מכינים את הלחמניות: במיקסר לשים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעה, עד הכפלת נפח.

2בינתיים מבשלים את הקורקבנים עם מים עד לכיסוי, בסיר לחץ כחצי שעה.

3מכינים את הרוטב: בסיר שמים את השמן, הפפריקה, הפלפל היבש, שיני השום, המלח, הכמון, הכורכום, הפלפל והמים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רתח מורידים את המכסה ומבשלים מעט עד שהוא מצטמצם.

4מוסיפים לרוטב את הקורקבנים וגרגירי החומוס ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.

5לשים מעט את הבצק שתפח ומחלקים לכ-20 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מהם לחמניה בצורה שרוצים ומניחים בצד לתפיחה של כ-20 דקות.

6מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים על הלחמניות התפוחות את הביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים אותן כ-20 דקות, עד שהבצק שחום לגמרי. מגישים יחד עם הקורקבנים והרוטב.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il