אוכל
אוכל

אוסובוקו עם פולנטה

כשגדלים אצל אבא שף, תבשיל מפואר של אוסובוקו ופולנטה הוא כנראה מנה הגיונית להכין בגיל 26

|מאסטר שף| פורסם23:00
אוסובוקו עם פולנטה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • קילו אוסובוקו בקר
  • קמח לבן, לקימוח
  • שמן זית
  • 3 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עלי תימין משני גבעולים
  • 4 עלי מרווה
  • 2 גבעולי רוזמרין שלמים
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית פטרוזיליה יבשה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • בקבוק יין לבן יבש

לפולנטה:

  • חצי שקית קמח תירס
  • 100 גרם חמאה
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מקמחים את נתחי האוסובוקו, צורבים במחבת חמה עם שמן זית, מוציאים ושומרים בצד.

2מטגנים את קוביות הגזר בסיר. מוסיפים את השום, הבצל, הסלרי ולבסוף את העגבניות.

3מתבלים במלח, פלפל וכל שאר התבלינים ועשבי התיבול ומערבבים.

4מוסיפים רסק עגבניות ויין, מחזירים פנימה את הבשר ונותנים לנוזל להצטמצם וליין להתאדות.

5מבשלים עד שהבשר רך מאוד, שעתיים-שלוש (אפשר לזרז בסיר לחץ).

6הפולנטה: מרתיחים 2 ליטר מים ומוסיפים קמח תירס. מערבבים היטב עד שהקמח סופח את הנוזלים.

7מוסיפים את החמאה, השמנת, המלח והפלפל וממשיכים לבשל עד שמוכן.

8מגישים את הבשר על הפולנטה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il