
המצרכים :
אופן ההכנה:1מפלטים את הדגים. מבשלים את האדרה והראש במים רותחים עם מלח. מגלחים את קלחי התירס ומוסיפים את הקלחים העירומים למים. 2שוטפים את המולים ומנקים משערות. מרתיחים סיר נוסף עם מים ומבשלים בו את המולים עד שהם נפתחים. 3מוציאים את המולים ומכניסים במקומם את השרימפס (שלמים). בינתיים מנקים את הקלמרי כך שיישארו רק ראשים וגוף. 4בסיר נוסף מבשלים את הבטטה, הקישוא והדלעת. מסננים וטוחנים. 5מכינים סלסה: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים 3 שיני שום, בצלים, עגבניות מקולפות וצ'יפוטלה לפי מידת החריפות הרצויה. מתבלים במלח, הרבה פלפל לבן וקורט של פלפל שחור ופפריקה חריפה. 6כשהסלסה מוכנה מוציאים את האדרות וקלחי התירס מהסיר הרותח ומכניסים במקומם את גרעיני התירס, הסלסה והירקות הטחונים. 7מוסיפים גם את הקלמרי, אחרי 5 דקות את המולים ואחרי עוד 5 דקות את השרימפס. 8מוודאים שאין בפילטים של הלברק עצמות, חותכים אותם לחתיכות גדולות (משאירים את העור) ומוסיפים למרק. קושרים חצי צרור כוסברה בתוך עצמו ומוסיפים גם. 9מבשלים מקסימום 17 דקות. 10טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ומיץ ליים לפי הטעם. 11מגישים עם בצל סגול קצוץ, כוסברה טרייה ופלח לימון. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. תגיות:אוכל מקסיקני ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |