אוכל
אוכל

מרק דגים מקסיקני

רוצים להרגיש מקסיקו, אבל על אמת? תתחילו בתירס בתוך מרק הדגים. לאברהם לאורנו זה עבד יופי, והכניס אותו באופן חלק לאודישן שני מול השופטים

|מאסטר שף| פורסם23:05
מרק דגים מקסיקני (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 2 דגי לברק
  • 6 קלחי תירס לבן
  • 200 גרם מולים
  • 200 גרם שרימפס
  • 200 גרם קלמרי
  • 300 גרם קישוא
  • 2 בטטות גדולות
  • 500 גרם דלעת כתומה
  • שמן זית
  • 1 ראש שום גדול, מפורק לשיניים וקלוף
  • 2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים דק
  • 500 גרם עגבניות מקולפות, חתוכות לקוביות
  • צ'ילי צ'יפוטלה מבושל (קופסת שימורים)
  • מלח
  • פלפל לבן
  • קורט פלפל שחור
  • פפריקה חריפה
  • 1 צרור כוסברה
  • מיץ ליים
  • 2 בצלים סגולים גדולים, קצוצים
  • פלחי לימון או ליים, להגשה

אופן ההכנה:

1מפלטים את הדגים. מבשלים את האדרה והראש במים רותחים עם מלח. מגלחים את קלחי התירס ומוסיפים את הקלחים העירומים למים.

2שוטפים את המולים ומנקים משערות. מרתיחים סיר נוסף עם מים ומבשלים בו את המולים עד שהם נפתחים.

3מוציאים את המולים ומכניסים במקומם את השרימפס (שלמים). בינתיים מנקים את הקלמרי כך שיישארו רק ראשים וגוף.

4בסיר נוסף מבשלים את הבטטה, הקישוא והדלעת. מסננים וטוחנים.

5מכינים סלסה: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים 3 שיני שום, בצלים, עגבניות מקולפות וצ'יפוטלה לפי מידת החריפות הרצויה. מתבלים במלח, הרבה פלפל לבן וקורט של פלפל שחור ופפריקה חריפה.

6כשהסלסה מוכנה מוציאים את האדרות וקלחי התירס מהסיר הרותח ומכניסים במקומם את גרעיני התירס, הסלסה והירקות הטחונים.

7מוסיפים גם את הקלמרי, אחרי 5 דקות את המולים ואחרי עוד 5 דקות את השרימפס.

8מוודאים שאין בפילטים של הלברק עצמות, חותכים אותם לחתיכות גדולות (משאירים את העור) ומוסיפים למרק. קושרים חצי צרור כוסברה בתוך עצמו ומוסיפים גם.

9מבשלים מקסימום 17 דקות.

10טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ומיץ ליים לפי הטעם.

11מגישים עם בצל סגול קצוץ, כוסברה טרייה ופלח לימון.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il