
המצרכים (4 מנות):לרוסטביף:
לגראטן:
לסלט חסה:
אופן ההכנה:1מערבבים את הבצל, השום, החרדל והפלפל ומעסים את הבשר בתערובת שהתקבלה. משרים לפחות לשעתיים. 2מחממים סיר עמוק עם שמן (אם משתמשים במחבת הטיגון עלול להשפריץ וללכלך מאוד). כאשר השמן חם מאוד גורפים את תערובת החרדל מהבשר (ולא זורקים) ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד השחמה. זה לוקח בין 15 ל-20 דקות לקילו בשר בשביל מידת עשייה של מדיום. מניחים הבשר על צלחת, מכסים בנייר כסף ומחכים לפחות 10 דקות לפני שפורסים אותו. 3אל תוך הסיר בו טיגנו את הבשר מוסיפים את משרה החרדל שהורדנו מהבשר, יחד עם חצי כוס מים, ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך – אותו מגישים יחד עם הבשר הפרוס. 4מכינים גראטן: מנקים ומבשלים עם מעט מים את התרד – כ-2 דקות אחרי רתיחה. מעבירים את התרד למים קרים מאוד (כדי לשמור על הצבע שלו), מסננים היטב את כל המים (אפשר לסחוט אותם, אם צריך) וחותכים דק. 5מערבבים את כל מצרכי הגראטן (חוץ מגבינת הפרמזן), טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לכלי חסין חום לתנור – אפשר לשפוך פנימה כמו שזה, ואפשר גם לסדר את הבטטה, תפוחי האדמה והתרד בשכבות. מפזרים מעל את הפרמזן. 6אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, ל-10 דקות. אחרי 10 דקות מנמיכים את החום ל-170 ואופים שעה. 7סלט החסה: מערבבים את כל מרכיבים הסלט היטב, ויוצקים על החסה. אפשר להוסיף גם כל ירק אחר שאוהבים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |