
המצרכים :לפסטה:
לדג:
למילוי:
לפירה ארטישוק ירושלמי:
לסלט:
אופן ההכנה:1מכינים את הפסטה: מערבבים את המרכיבים, לשים לבצק אחיד ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לשעה במקרר. 2משרים את הדג בשמן זית, מרווה, שום, רוזמרין וסילאן עד לסיום ההכנות. 3מכינים את המילוי לטורטליני: קוצצים בצלי שאלוט דק ומטגנים על אש נמוכה בשמן זית עם שום, מרווה, מלח, פלפל וסוכר. כשמגיעים להשחמה כהה מסירים מהאש. 4פירה ארטישוק ירושלמי: מחממים בסיר קטן ארטישוק ירושלמי עם חלב, שמנת ומלח. מבשלים על להבה נמוכה עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך. 5הסלט: קולפים את שורש הפטרוזיליה לרצועות ומשרים בלימון עם צ'ילי אדום טרי, מלח ושמן. קוצצים את הפטריות לאורך ומטגנים בשמן זית עם מרווה, שום, מלח ופלפל. 6מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה עד לשלב האחרון. קורצים עיגולים, ממלאים בבצלי השאלוט ללא התבלינים וסוגרים לצורת טורטליני. מבשלים את הטורטליני במים רותחים. 7מסננים את הארטישוקים וטוחנים בבלנדר. מתקנים טעמים. 8מחממים מחבת, מוציאים את הדג מהמשרה וצורבים ללא תוספת שמן 5 דקות מכל צד. 9להגשה: מסדרים את קרם הארטישוק הירושלמי על צלחת, מניחים מעל את הטורטליני והדג ובצד את הסלט. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |