
המצרכים (4 מנות):לאורז:
לפרגית ותפוחי האדמה:
אופן ההכנה:1האורז: כותשים את כל התבלינים היבשים לאבקה גסה במכתש ועלי או במטחנת תבלינים. 2מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום, האורז והתבלינים ומטגנים כדקה נוספת. 3מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל האורז. מביאים לרתיחה. 4מנמיכים את האש, טועמים את המים ומתבלים במלח על פי הצורך. מכסים ומבשלים את האורז בישול חלקי (70 אחוז). 5תפוחי האדמה: מרתיחים את העצמות בסיר עם מים ומתבלים במלח ופלפל (ניתן להוסיף גזר, בצל, שום ושורש פטרוזיליה לקבלת ציר). טועמים ומתקנים תיבול (הציר אמור להיות מלוח, כדי לתבל את תפוחי האדמה). מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך. 6הרכבת המנה: משמנים סיר סוטאז' בשמן זית ומרפדים את תחתיתו בצפיפות בפרוסות תפוחי האדמה. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל, ממלאים באורז שהכנו וסוגרים בצורת איגלו. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. 8מסדרים את הפרגיות על תפוחי האדמה כשהצד עם האורז נוגע בתפוחי האדמה והעור פונה כלפי מעלה. רצוי שלא יהיה רווח גדול בין פרגית לפרגית. משמנים את העור ויוצקים 250 מ"ל ממי הבישול של העצמות מסביב ובין הפרגיות. 9צולים בתנור החם עד שהעור של הפרגיות משחים, ואז מכסים בנייר כסף, מורידים את הטמפרטורה ל-140 מעלות ואופים כשעתיים. * ניתן להוסיף למילוי צנוברים, חמוציות או צימוקים לפי הטעם. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. תגיות:פרגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |