
המצרכים :לתבנית בקוטר 18 ס"מ:
לרוטב בשמל:
אופן ההכנה:1מברישים בשמן קנולה את פרוסות החצילים ומטגנים (ללא שמן נוסף) על מחבת פסים. 2מטגנים במחבת את הבצל הפרוס עד שנהיה שקוף ומוציאים אותו לכלי נפרד. 3מטגנים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף ומוציאים גם אותו לכלי נפרד. 4שמים במחבת את הבשר הטחון עם השומן ומטגנים עד שמשנה את צבעו, מחזירים את הבצל הקצוץ למחבת ומערבבים היטב עם הבשר. 5מוסיפים לתערובת הבשר את העגבניות המרוסקות יחד עם רסק עגבניות, פפריקה, קארי, צ'ילי, מלח ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד ומבשלים על אש נמוכה. 6מרכיבים את המוסקה: מסדרים מחצית מכמות טבעות הבצל בתחתית התבנית ומחצית מכמות העגבניות הפרוסות. מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ומעל זה מסדרים את פרוסות החצילים. 7מניחים מעל את תערובת הבשר ומעל שוב, שכבת עגבניות, שכבת בצל ושכבת חצילים. 8מכינים את רוטב הבשמל: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה, לאחר שנמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ למניעת גושים. מוסיפים את החלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור וממשיכים לערבב כל הזמן על אש נמוכה. 9יוצקים את הרוטב מעל המוסקה לכיסוי מלא. 10מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-30 דקות. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. תגיות:מוסקה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |