אוכל
אוכל

שבלול בשר

שילוב מפתיע של בצק מתפצח, מתיקות של פירות מקורמלים במילוי ונשיכת אורגנו טרי

|מאסטר שף| פורסם22:37
שבלול בשר - עדי ויינברג (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.218reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לבצק פוקצ'ה:

  • 300 מ"ל מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי ק"ג קמח פוקצ'ה

לבשר:

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם שייטל קצוץ
  • מלח גס
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • חמאה
  • שמן זית
  • חופן תרד טרי
  • כמה עלי אורגנו טרי

לפירות המקורמלים:

  • 1 אגס
  • חופן ענבים
  • מייפל טבעי
  • הל כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • גרידת לימון

לטחינה:

  • טחינה גולמית
  • מים
  • גרידת לימון

אופן ההכנה:

1בקערת המיקסר מערבבים את המים עם שמרים וסוכר ומניחים ל-5 דקות. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי ערבול, ואחריו את המלח והשמן. מערבלים עד שהבצק אחיד ורך (כ-6 דקות). מניחים את הבצק על תבנית משומנת בשמן זית ומתפיחים 30 דקות.

2מטגנים בחמאה ושמן זית את הבשר עם שאר החומרים (חוץ מהתרד והאורגנו).

3מכינים את הטחינה עם המים וגרידת הלימון.

4מקלפים אגס וחותכים לקוביות, וחותכים ענבים לחצי. מניחים בקערה, שופכים מעל מייפל טבעי, ומתבלים בהל כתוש, מלח, פלפל וגרידת לימון. מכניסים לתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה.

5פותחים את בצק הפוקצ'ה ומורחים עליו שמן זית, פלפל חריף וגרידת לימון. מניחים מעל את הבשר ומעל הבשר את הפירות המקורמלים. מניחים מעל אורגנו טרי ותרד טרי.

6סוגרים ומהדקים לסירוגין לאורך הפוקצ'ה ואז מסובבים לשבלול. מורחים שמן זית, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור על 200 מעלות עד להזהבה יפה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il