אוכל
אוכל

מרק דגים ופול

מרק הדגים של גלי בן שמעון הפחיד חלק מהשופטים של מאסטר שף ואז ריגש אותם, הפתיע אותם ובעיקר היה להם טעים

|מאסטר שף| פורסם21:00
מרק דגים (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • שמן
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 800 גרם פול ירוק (עדיף טרי אבל אפשר קפוא), קלוף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • כמון
  • מעט משיה
  • 2 צרורות כוסברה
  • 1 צרורות פטרוזיליה
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ גס
  • 1 דג לוקוס (לא צריך דג שלם, מספיקים הזנב, הראש ופרוסת אמצע)
  • שורש סלרי
  • יין לבן (גוורץ)
  • מעט זעפרן
  • לימון
  • אריסה, להגשה

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצלים בסיר עד להזהבה. מוסיפים את הפולים ומתבלים במלח, פלפל, כורכום, כמון ומעט משיה. מערבבים.

2מפרישים הצידה חלק מהכוסברה והפטרוזיליה ואת השאר קוצצים במעבד מזון. מוסיפים לסיר, יחד עם הסלרי. מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים עד שהפול מתרכך.

3מכינים ציר דגים: חותכים את הדג לסטייקים ומסדרים בסיר נפרד.

4מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ששמרנו בצד ואת שורש הסלרי ומכסים במים וביין לבן בכמות זהה. מתבלים במלח, פלפל וזעפרן, מביאים לרתיחה ומניחים לבישול על אש קטנה.

5סוחטים לימון שלם לתוך סיר הפולים. מעבירים את הציר (נוזל בלבד) בהדרגה ותוך המשך בישול לסיר הפול.

6כשהפולים רכים טוחנים הכל בבלנדר מוט (משאירים מרקם גס).

7ממשיכים לבשל כדי לצמצם נוזלים ולהגיע למיצוי טעמים. מוסיפים את הדג עצמו ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים עם אריסה.

תגיות:מרק דגים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il