אוכל
אוכל

לוקוס וירקות

רוטב על בסיס שמנת וכרוב סגול לדג - על זה עדיין לא שמענו, אבל אם להאמין לשופטים נראה שמשהו במנה הזאת עובד ממש, אבל ממש ממש טוב

|מאסטר שף| פורסם23:04
לוקוס וירקות (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12
Rating:513reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • נתח דג לוקוס, חתוך ל-4
  • כרוב סגול, חתוך גס
  • שמן זית
  • מלח גס
  • מיני פלפלים
  • זוקיני, חצוי

לרוטב הלימון:

  • כוס מיץ מלימונים טריים
  • כף קורנפלור

לשמן הכוסברה:

  • חצי כוס שמן זית
  • צרור כוסברה
  • מלח

לרוטב השמנת:

  • שמנת מתוקה
  • מי הבישול של הכרוב

אופן ההכנה:

1מבשלים את הכרוב הסגול 5-10 דקות.

2מסננים ושומרים כוס אחת ממי הבישול בשביל הרוטב.

3צולים את הכרוב בתנור עם שמן זית ומלח גס.

4קולים את הפלפלים בתנור 10 דקות.

5לרוטב: מרתיחים את מיץ הלימון בסיר עם הקורנפלור ומערבבים עד שהרוטב מסמיך.

6מכינים שמן כוסברה: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לעיסה חלקה.

7מתבלים את הזוקיני ומטגנים בשמן זית עד השחמה.

8הדג: מחממים מחבת עם שמן זית. ממליחים את הצד של העור ומטגנים כשהוא פונה כלפי מטה. לוחצים אותו מעט, והופכים בכל שתי דקות עד שהדג מוכן. מניחים בצד למנוחה.

9מכינים רוטב שמנת: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה עם מי הבישול של הכרוב הסגול ומבשלים עד צמצום.

10הגשה: מסדרים את הירקות על צלחת, מניחים את הדג ועליו כפית רוטב לימון וכפית שמן כוסברה. מטפטפים מעל הירקות את רוטב השמנת.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il