אוכל
אוכל

דג ופיתה מטוגנת עם טאבולה וטחינה

אצל פרח בבית מגישים דג מטוגן עם פיתה ביתית מטוגנת גם היא – ואחרי שראינו כמה השופטים מתמוגגים מהשילוב הזה, אנחנו חושבים שננסה גם

|מאסטר שף| פורסם23:10
דג ופיתה מטוגנת עם טאבולה וטחינה  (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לטאבולה:

  • 4 גבעולים של בצל ירוק
  • חצי צרור נענע
  • צרור פטרוזיליה
  • 2 עגבניות גדולות או 3 בינוניות
  • שמן זית בנדיבות
  • כף-שתיים מיץ לימון
  • 2 כפות גדולות בורגול אדום דק (אפשר להשרות אותו מראש במיץ עגבנייה ומלח או להוסיף ישירות לתערובת)
  • מלח

לדג:

  • דג אדמונית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית חצי כוס קמח
  • שמן לטיגון עמוק

לטחינה:

  • חצי כוס טחינה גולמית
  • מים קרים
  • כף מיץ לימון
  • מלח

לפיתה המטוגנת:

  • 2 כוסות קמח
  • כף שמרים
  • כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כוס מים

אופן ההכנה:

1הטאבולה: קוצצים דק את הירקות ומערבבים עם שמן הזית, הלימון והבורגול הדק. ממליחים.

2הדג: מתבלים את הדג במלח, פלפל ומעט שמן זית ומקמחים. מטגנים בשמן עמוק.

3הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון ומלח עד לקבלת מרקם נוח לזילוף. מאזנים טעמים (הטחינה לא צריכה להיות חמוצה, הטאבולה החמוץ יאזן את הטעמים).

4לפיתה: מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק. משאירים בצד למנוחה של 10 דקות.

5מחממים מחבת גדולה.

6מרדדים את הבצק לפיתה דקה מאוד ומניחים בזהירות על המחבת החמה. מסובבים את הפיתה בידיים, הופכים לצד שני וחוזרים על הפעולה.

7מטגנים את הפיתה בשמן עמוק עד הזהבה.

8מגישים את הדג יחד עם הפיתה המטוגנת, הטאבולה והטחינה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:טאבולה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il