אוכל
אוכל

רביולי חלמון כרשה וכמהין בחמאת עגבניות

רביולי ביתי, במילוי מעולה של כרישה, עטוף בחמאת עגבניות מופלאה

|מאסטר שף| פורסם16:59
רביולי חלמונים (תמונת AVI: mako)
Rating:4.546reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • כוס מים רותחים
  • ביצה
  • רבע כפית מלח

לחמאת עגבניות:

  • חצי כוס מיץ וזרעים מעגבניות מסוגים שונים (חוצים וסוחטים כמו לימון)
  • 100 גרם חמאה
  • חצי כוס יין לבן
  • שני עלי מרווה
  • 10 עלי בזיליקום
  • מלח
  • שתי שיני שום מעוכות

לכרשה:

  • שתי כרשות – החלק הלבן בלבד, חצויות לאורכן וקצוצות דק
  • 100 גרם חמאה
  • שתי כוסות מים

למילוי:

  • 6 חלמונים

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מערבבים בסיר מים רותחים, מלח וכוס קמח אחת למשך דקה. מעבירים את הבצק לקערה ומוסיפים ביצה וכוס קמח נוספת. לשים לבצק גמיש שלא נדבק לידיים. מוסיפים עוד מעט קמח אם יש צורך, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.

2לחמאת עגבניות: מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי הרוטב ומבשלים עוד חמש דקות על אש בינונית. מסננים את הרוטב לתוך מחבת.

3לכרשה: מבשלים את כל החומרים, פרט לכמהין, על אש בינונית עד שכל המים מתאדים והכרשה רכה מאוד. מערבבים עם רבע כפית מחית כמהין ומלח.

4ההרכבה: מרדדים דק את הבצק על משטח מקומח לעובי מילימטר. קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 10 ס"מ. מניחים במרכז עיגול הבצק כף מלית, יוצרים קן בעזרת הכף ובו מניחים חלמון חי. מורחים באצבע עם מעט מים מסביב הבצק, מניחים עיגול בצק נוסף ומהדקים בעדינות כך שלא ישאר אויר כלוא ברביולי אך החלמון לא ישבר. מבשלים שלוש דקות במים רותחים עם מלח ומוציאים למחבת עם חמאת העגבניות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il