
המצרכים (2 מנות):לקולי הפלפלים:
לסקורדליה:
לדג:
לעלי הגפן:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום הכי גבוה וקולים את הפלפלים עד שקליפתם שחורה. 2מפלטים את הדג ומקלפים ממנו גם את העור שיישאר נקי מבשר. את בשר הדג קוצצים במעבד מזון במהירות איטית עם שמן הזית. 3מעבירים לקערה ומוסיפים שמיר קצוץ, כוסברה קצוצה, עירית קצוצה, שן שום קצוצה דק. צ'ילי חריף ונענע קצוצה ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים שלוש כפות אורז עגול מבושל ומצונן ומערבבים. 4מביאים לרתיחה מים בסיר וחולטים בהם את עלי הגפן לחמש דקות. מצננים. 5ממלאים את עלי הגפן במלית הדג ומגלגלים לצורת סיגר, בלי לגלגל את הקצוות. 6מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. חותכים את העור לצורות ופסים. מורחים עליהם שמן זית, מפזרים מלח גס, לימון פרסי כתוש לאבקה ומעט עלי טימין. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מניחים מעל העור נייר אפייה נוסף ומעל מניחים משהו כבד בתור "משקולת". אופים כרבע שעה. 7מכינים את קולי הפלפלים: מקלפים את הפלפלים שקלינו וטוחנים אותם למחית. מוסיפים שמן זית ופפריקה מעושנת חריפה ומערבבים. 8מכינים את הסקורדליה, ממרח השום: טוחנים שקדים במעבד מזון עם שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, המלח ושיני שום עד שמקבלים ממרח אחיד שדומה לטחינה סמיכה. 8מחממים מעט שמן זית במחבת שטוחה ומטגנים את עלי הגפן עד שהם מזהיבים מכל הצדדים במשך דקה או שתיים. מורידים מהאש ומזלפים מעל עלי הגפן מיץ לימון. 9מגישים את המנה: מסדרים את הסקורדליה ואת קולי הפלפלים בצלחת. מניחים את עלי הגפן ושברי העור האפוי ומגישים. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |