
תבשיל גרונות עוף עם הרבה ירוקים על מצע קוסקוסאנחנו אוהבים קוסקוס, ואוהבים עוף, אבל לא ממש יצאנו לנו לשלב בין השניים - עד המתכון הזה: קוסקוס שמכינים לבד על סיר אידוי עם ניחוחות סלרי ובצל, ומגישים עם תבשיל עשיר של גרונות, לבבות והמון ירוקיםרחלי קדוש|מאסטר שף| פורסם21/07/1511:34 ![]() תמונת AVI: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת |
המצרכים (6 מנות):לקוסקוס:
לרוטב:
אופן ההכנה:1הכנת הקוסקוס: שמים בקערה את הסולת ומזליפים מעט מים (בערך 5-6 כפות) תוך כדי פירור הסולת והפיכתה לגושים קטנטנים. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב בידיים. 2במקביל – מרתיחים סיר קוסקוס עם מים (חצי גובה), עלי סלרי ובצל שלמים (לארומה ולטעם באידוי). מכנסים לסיר הקוסקוס (לסיר האידוי), מכסים ומאדים בין 25-30 דקות. מוציאים לאחר האידוי הראשון, מתיזים בהדרגה תוך כדי ערבוב את ציר העוף ומניחים בקערה רחבה כ- 20 דקות. 3לאחר 20 דקות, מוסיפים לסולת מלח ופלפל לבן (ניתן לטעום ולתקן טעמים) – ומחזירים לאידוי נוסף – 20-25 דקות בסיר מכוסה. מוציאים מסיר האידוי ונותנים "מנוחה" לסולת כ-10-15 דקות לפני ההגשה. 4בסיר גדול ועמוק מטגנים ברבע כוס שמן זית חם את הגרונות, הלבבות, בצלי השאלוט, הסלרי והשומר, בערך 12 דקות אגב ערבוב עד השחמה. מכסים וממשיכים לבשל כ-8 דקות. 5מוספים ליטר ציר עוף. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש גבוהה כמחצית השעה, עד הנוזלים הצטמצמו בחצי. מוסיפים עוד ליטר ציר עוף. מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את תחתיות הארטישוק, תרמילי האפונה, הלפתות, חצי מצרור הכוסברה ופלפל חריף אחד קצוץ דק. שוב מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה לצמצום. 6מוסיפים מלח, פלפל לבן, חצי צרור כוסברה ועוד חצי כוס שמן זית. מכבים את הגז ומשאירים את הרוטב מכוסה כ-10 דקות (לספיגת כל הטעמים). 7מוזגים קוסקוס לקערה עמוקה ויוצקים מהרוטב ומכל הירקות על הקוסקוס. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |