
המצרכים :ללחמניות:
לסלט:
לממרח הגמבה:
לאריסה וללימון הכבוש:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את לחמניות הפריקסה: לשים יחד את כל חומרי הבצק (את המלח מוסיפים אחרון). אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מאוד מים, ואם הוא רטוב מדי מוסיפים טיפה קמח. מניחים לתפיחה של כחצי שעה. 2מעצבים מהבצק לחמניות בצורת פריקסה. מניחים ל-20 דקות. 3חורצים בסכין חדה חריץ לאורך הבצק, ומטגנים בשמן חם. 4מכינים סלט ירקות ומתבלים. 5מכינים את ממרח הגמבה: מבשלים את הגמבה במים עד לריכוך. טוחנים אותה לקבלת ממרח ומוסיפים קימל טחון, שום, לימון, פלפל שחור ומלח. 6מבשלים את חזה העוף 10 דקות במים רותחים, ומקפיצים על מחבת עם מעט שמן ותבלינים. 7להכנת האריסה: משרים את הפלפל החריף במים קרים 10-15 דקות. טוחנים ומוסיפים שום לפי הטעם. מוסיפים שמן, מלח וקצת מים ומערבבים. 8ללימון הכבוש: שוטפים את הלימון וחותכים לרוחב לפרוסות דקות. שמים בסיר ומכסים במים. מוסיפים מלח, פלפל שחור וקצת שמן ומביאים לרתיחה. 9הרכבת הכריך: חותכים את לחמניות הפריקסה לאורך ומורחים ממרח גמבה. מניחים על צד ימין סלט ירקות ופרוסת תפוח אדמה, ועל צד שמאל פרוסת ביצה. על הביצה מסדרים רצועות עוף, ועליהן לימון כבוש ואריסה. מוסיפים זית שחור, ומגישים. 10במקום לטגן אפשר לאפות את הלחמניות, 20 דקות ב-180 מעלות. במקרה זה כדאי למרוח עליהם ביצה טרופה ולפזר שומשום לפני האפייה. מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |