אוכל
אוכל

עוגת שוקולד וקפה

עוגה מושלמת ונימוחה בשילוב קלאסי של טעמי קפה ושוקולד, בלי לוותר על קצפת מסקרפונה בצד

|מאסטר שף| פורסם23:00
עוגת שוקולד וקפה -  איתיאלה היאט (צילום: נתנאל ישראל, מאסטר שף)
צילום: נתנאל ישראל, מאסטר שף
Rating:4.7150reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגת שוקולד:

  • 130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • שלושת רבעי כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים L
  • חצי כוס קקאו
  • 2 כפות קפה שחור
  • קורט מלח

לגנאש קפה שוקולד לבן:

  • 65 גרם שמנת
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • קורט מלח
  • חצי כפית קפה נמס
  • חצי כפית קפה טחון מקפסולת קפה
  • כף חמאה

לקצפת מסקרפונה:

  • 250 מ"ל שמנת קרה
  • כף אבקת סוכר
  • 2 כפות מסקרפונה

אופן ההכנה:

1לעוגת שוקולד: ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מוסיפים סוכר וטורפים ידני במטרפה עד שנבלע בתערובת.

2מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהיא נבלעת.

3מוסיפים קקאו, מלח וקפה ומקפלים בעזרת לקקן או מטרפה רק עד שהתערובת אחידה.

4יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 20 ס"מ ואופים ב-180 מעלות עד שהיא תפוחה ויציבה מאוד בשוליים אך רוטטת במרכז (כ-20 דקות). מקררים את העוגה (אפשר להעביר ישר למקפיא כדי לעצור את האפייה ולשמור על מרקם פאדג'י).

5גנאש: מחממים יחד בסיר קטן את כל המרכיבים עד להמסה של השוקולד. ממתינים דקה ומוסיפים כף חמאה. שופכים את הגנאש מעל העוגה הקרה.

6קצפת מסקרפונה: מקציפים יחד הכל עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה.

מגישים פרוסת עוגה ולצדה מעט קצפת.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il