אוכל
אוכל

מוסקה

שכבות חציל בשרני, בשר טחון משובח ורוטב בשמל קטיפתי או במילה אחת: מוסקה, המאכל היווני שכשמכינים אותו נכון הוא יעשה לכם יאסו בתוך הפה - גם בגרסת הפרווה

|מאסטר שף VIP| פורסם16:37
מוסקה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.351reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לתערובת הבשר והחצילים:

  • שמן לטיגון
  • 2 חצילים גדולים
  • 1 בצל גדול, קצוץ לקוביות קטנות
  • 750 גרם בשר טחון
  • 5 שיני שום קצוץ
  • מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אורגנו
  • ¼ כפית תימין
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה) + ½ כוס מים

לרוטב הבשמל:

  • ¼ כוס שמן או 50 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 1 כוס מים
  • כוס שמנת צמחית או שמנת רגילה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1פורסים את החצילים לפרוסות עגולות בעובי של כ-¾ ס"מ. מטגנים את הפרוסות במחבת עם מעט שמן, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

2מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים ומערבבים.

3כאשר הבשר משנה את צבעו, מוסיפים שום קצוץ, עגבניות מגורדות, מלח ותבלינים.

4מערבבים את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים למחבת. מבשלים 10 דקות ומסירים מהאש.

5הבשמל: ממיסים במחבת או בסיר קטן את החמאה (או השמן).

6מוסיפים קמח ובוחשים עד שהקמח נבלע בשמן או בחמאה. מוסיפים לסיר את כוס המים.

7לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד מספר דקות, עד שהרוטב מסמיך.

8מוסיפים את השמנת, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.

9מרכיבים את המנה: מרפדים את תחתית התבנית בשליש מכמות החצילים. מעליהם מפזרים מחצית מכמות הבשר. על הבשר מסדרים עוד שכבת חצילים, ומעליהם את המחצית השנייה של תערובת הבשר. מכסים בשארית החצילים. על שכבת החצילים העליונה יוצקים את רוטב הבשמל.

10מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כחצי שעה ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il