אוכל
אוכל

פסטה בשר מפורק

מתיקות מעודנת וטעמים וניחוחות אסייתיים במנה שהיא ארוחה שלמה

|מאסטר שף| פורסם22:37
פסטה בשר מפורק - בת-שי עוז (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לפסטה:

  • שלושת רבעי כוס קמח
  • ביצה
  • כף שמן זית
  • חצי כף מלח

לרוטב:

  • 500 גרם כתף בקר חתוכה לקוביות
  • 1 בצל סגול חתוך דק
  • שמן שומשום
  • חופן פטריות שיטאקי מיובשות רכות, מושרות במים
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות סוכר דקלים (אפשר ריבת שזיפים במקום)
  • כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 כפות זרעי כוסברה קלויים וכתושים
  • סויה
  • רוטב דגים
  • 1 בקבוק בירה
  • רבע כוס סאקה

אופן ההכנה:

1מאחדים את החומרים לבצק הפסטה, לשים עד לקבלת בצק גמיש ומעבירים למקרר לחצי שעה. לאחר חצי שעה פותחים את הבצק במכונת פסטה, ויוצרים דפי פסטה גדולים.

2מבשלים את הפסטה במים מומלחים רותחים למשך דקה וחצי. לאחר הבישול נותנים לדף הפסטה להתקרר מעט, וקורעים לחתיכות בעזרת הידיים.

3צורבים את חתיכות הבשר במחבת עד לסגירה, מוציאים מהמחבת וקוצצים כמה שיותר דק.

4מטגנים את הבצלים עד להשחמה עם מעט שמן שומשום. מחזירים את הבשר, מוסיפים את הפטריות (שומרים את מי ההשריה), השום, הסוכר והג׳ינג׳ר. מטגנים יחד כמה דקות ומוסיפים את הכוסברה וזרעי הכוסברה. מתבלים בסויה וברוטב דגים לפי הטעם.

5מגבירים לאש גבוהה, שופכים פנימה את הבירה והסאקה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, וכשהנוזלים מתאדים והבשר עדיין לא רך, מוסיפים את מי ההשריה של הפטריות ומבשלים עד לריכוך הבשר.

6כשהבשר רך מאחדים עם קרעי הפסטה ומגישים יחד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il