אוכל
אוכל

אושפלאו בסגנון הודי

כמו אחרונת הסבתות, גם דודי מבשל בלי מתכונים ובלי כמויות - הכל לפי העיניים והרגש. אותנו זה מרשים בטירוף, וכנראה גם את השופטים. את המנה הזאת, אגב, הוא הכין באודישן בפעם הראשונה

|מאסטר שף| פורסם23:00
אושפלאו בסגנון הודי (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:4.956reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 400 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
  • 1 כוס גדולה של אורז עגול
  • 5 בצלי שאלוט, קצוצים דק
  • שמן לטיגון
  • 1 כפית זרעי כוסברה, כתושים
  • 1 כפית זרעי כמון, כתושים
  • חצי כפית זרעי הל, כתושים
  • 1 כפית קארי איכותי
  • 1 כפית צ'ילי חריף גרוס
  • 6 גזרים, חתוכים לג'וליאנים (מקלות)
  • 20 מ"ל מיץ ג'ינג'ר סחוט (מצריך שורש ג'ינג'ר של כ-10 ס"מ)
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפיות מלח
  • 1 מכל (250 מ"ל) חלב קוקוס
  • חצי כוס ציר עוף
  • 3 חוטי זעפרן
  • חופן צנוברים

לקישוט:

  • בוטנים קצוצים
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר את בצלי השאלוט והפרגיות ומוסיפים תוך כדי את התבלינים הכתושים, הקארי והצ'ילי.

2כשהפרגית מטוגנת מכל הכיוונים מפזרים עליה את מקלות הגזרים. מוסיפים את מיץ הג'ינג'ר הסחוט והמייפל, מתבלים בכפית אחת של מלח ומאדים תוך ערבוב עוד כ-10 דקות.

3מוסיפים את האורז מעל הגזר, מוסיפים כפית מלח נוספת ומכסים את כל המרכיבים בחלב קוקוס וציר עוף.

4מפזרים את הזעפרן והצנוברים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה.

5מפזרים בוטנים וכוסברה ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il