
המצרכים (6 מנות):לעוגה:
לקרם החמאה:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את העוגה: משמנים תבנית אפייה בשמן או בחמאה. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 2ממיסים את החמאה. 3מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הבצק, ויוצקים אותו אל תוך התבנית המשומנת. אופים כ-20-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. 4מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את החמאה במהירות גבוהה, מוסיפים סוכר. ממשיכים להקציף עד קבלת תערובת קלה ואוורירית. מוסיפים חלמונים, וממשיכים להקציף במשך עוד כ-5 דקות. כאשר הקרם מוכן, מוסיפים את הפטל. נותנים סיבוב אחד או שתיים עם המיקסר רק על מנת לערבב את הפירות עם הקרם, אך לא לרסק אותם לגמרי. ממלאים שקית זילוף בקרם ושמים במקרר. 5מכינים את הרוטב: מרתיחים מים עם סוכר ומקל וניל על גרגריו (אותו פותחים מראש ומשחררים את הגרגרים שלו). כאשר הסירופ מוכן, מוסיפים רום לפי הטעם. 6מרכיבים את המנה: מוציאים את העוגה מהתנור. כאשר היא עדיין חמה ובתבנית האפייה, מוזגים בעדינות את הסירופ על מנת שייספג בעוגה. מקררים. אחרי שהעוגה קרה, מקשטים עם הקרם בעזרת שקית הזילוף ובכמה פירות של פטל. * העוגה צריכה לשחות בסירופ. עדיף להשאיר אותה בתבנית עד שתתקרר לגמרי ועד שתספוג את כל הסירופ. אם רואים שהעוגה ספגה את כל הסירופ, כאשר מוציאים אותה מהמקרר, אפשר להוסיף עוד. * אפשר להכין גרסה מסורתית וגם קלה יותר, ולהשתמש בקצפת במקום קרם חמאה. * במקום פטל, ניתן להשתמש בכל פרי עסיסי אחר (בננה, תות, אננס, אפרסק וכו') *אם העוגה לא עלתה באופן שווה, אפשר "לתקן" בעזרת הקרם. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |