
המצרכים (2 מנות):לשוקי העוף:
למקלובה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1המקלובה: זורים מלח על החצילים ומניחים בצד כדי שיגירו את המים, מנגבים טוב ומטגנים עד להשחמה. מניחים על נייר סופג. מטגנים גם את הבטטה והפלפלים עד להזהבה. 2מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומזהיב. שמים בקערה את הבורגול, הבצל המטוגן, כל התבלינים והשמן זית, מערבבים ביחד. 3מסדרים את הירקות המטוגנים בתחתית סיר, מעל זה שמים את תערובת הבורגול עם התבלינים. מוסיפים את ציר העוף, סוגרים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה. 4שוקי העוף: מניחים את העוף עם התבלינים בסיר. מערבבים טוב ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות. 5אחרי שהמקלובה מוכנה, הופכים את הסיר בצלחת הגשה, מקשטים מלמעלה עם פטרוזיליה ושקדים. מגישים את השוקיים ליד. * אפשר להשתמש בירקות אחרים למקלובה כמו: גזר, אפונה, תירס, דלורית, תפוחי אדמה או כרובית. אפשר להחליף את הבורגול באורז יסמין (או בשילוב של שניהם) – רק קחו בחשבון שזמן הבישול של האורז הוא ארוך יותר. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |