
המצרכים :למרק:
למילוי הקובה:
לציפוי הקובה:
אופן ההכנה:1מחממים מים בסיר גדול. 2מקלפים את הסלקים, מגררים בפומפייה ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את השמן. 3קוצצים את המשמש האוזבקי ומוסיפים לסיר, יחד עם הלימונים הפרסיים. 4מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון, המלח, הסוכר ורסק העגבניות. מתקנים תיבול ומוסיפים מלח וסוכר לפי הצורך. 5מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות. מסננים. 6בינתיים סוחטים את הסלקים הנוספים במסחטת מיצים קשים, ומוסיפים את המיץ למרק (כדי שיעשיר את הטעם וייתן צבע אדום מושלם). 7מכינים את מילוי הבשר: מאדים את הבצל במחבת חמה (ללא שמן) תוך כדי ערבוב, עד שהוא מזהיב. מוסיפים הל, בהרט ושמן זית ומניחים לו להתבשל עוד כ-5 דקות. מצננים. 8מערבבים את תערובת הבצל הקרה בקערה עם הבשר הטחון. קוצצים את הצימוקים ומוסיפים לקערה. ממליחים ומפלפלים ובודקים טעמים. מי שלא אוכל בשר חי יכול לטגן מעט מתערובת הבשר ולטעום. לא לפחד להוסיף בהרט, הל, מלח ופלפל כי הטעם מתעדן לאחר הבישול. מכדררים את התערובת לכדורים. 9מכינים את ציפוי הקובה: מערבבים את הסולת, המלח, השמן והקמח. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק רך (אל דאגב, הוא יתמצק בהמשך). נותנים לבצק לנוח 10 דקות, שישתה את כל המים. 10הרכבת הקובה: קורצים כדור מהבצק, פותחים אותו דק דק וממלאים בכדור מתערובת הבשר. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. 11זורקים את הקובות למרק ומניחים להן להתבשל 15 דקות. *אפשר לסנן את המרק לפני הוספת הקובות, אבל לא חובה. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים תגיות:קובה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |