אוכל
אוכל

חרשוף עם קציצות

זה לא סוד שאנחנו מתים על קציצות, אבל דווקא בגלל זה צריך לגוון: במתכון הזה הקציצות מיטגנות בציפוי פירורי לחם ואז מתבשלות עם חרשוף. מנה עשירה בתיבול לימוני נהדר

|מאסטר שף| פורסם12:52
יפה מיכאלי – קציצות וחרשוף  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.8124reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1/2 ק"ג עוף טחון
  • פטרוזיליה
  • עלה סלרי
  • בצל יבש
  • בצל ירוק
  • חלמון מביצה אחת
  • פלפל שחור
  • מעט מלח
  • אגוז מוסקט
  • מעט משיה (הקליפה של אגוז המוסקט)

לציפוי:

  • חלבון מביצה אחת
  • פירורי לחם

לחרשוף:

  • חרשוף
  • לימון
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק
  • מעט כורכום
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הקציצות.

2יוצרים קציצות ועוטפים אותן בחלבון הביצה ופירורי הלחם. מטגנים בשמן ומניחים במסננת.

3החרשוף: מנקים את העלים ומרתיחים פעמיים עם לימון, על מנת להוריד את המרירות.

4מעבירים לסיר שטוח את הקציצות, מפזרים מעל פלפל שחור, מעט אבקת מרק, מעט כורכום, כשתי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהחרשוף מתרכך. טועמים, מתקנים תיבול וסוחטים מעל לימון שלם.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il